Recepția lucrărilor la Stația de Epurare Reghin Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1107 Vizualizări

Recepția lucrărilor la Stația de Epurare Reghin

Primăria Municipiului Reghin a găzduit vineri, 27 ianuarie, recepția lucrărilor de reabilitare a Stației de Epurare Reghin, în prezenţa tuturor factorilor care au contribuit la realizarea investiţiei, de la firma şi conducerea administraţiei locale, în frunte cu primarul Maria Precup.  Clădire administrativă SE ReghinPotrivit reprezentanţilor Companiei Aquaserv, reabilitarea staţiei de epurare din municipiul Reghin s-a realizat cu ajutorul fondurilor europene, lucrările de construcţie și de reabilitare având în vedere realizarea unei linii tehnologice care să elimine descărcările neconforme în emisar, rezultând astfel un impact minim asupra mediului înconjurător prin încadrarea în limitele impuse de legislaţia naţională și de Directiva 91/271/CEE privind epurarea apelor uzate urbane. După finalizarea și recepţionarea lucrărilor, Compania Aquaserv a preluat în operare obiectivul. Investiţia în valoare de peste 29 de milioane lei include construirea unei noi trepte mecano-biologice de epurare a apelor uzate orășenești, incluzând treapta de epurare biologică avansată, reabilitarea treptei de prelucrare pentru nămolurile rezultate și utilizarea superioară a biogazului produs prin instalaţie de cogenerare. Procesul tehnologic va fi monitorizat on-line și corectat automat prin intermediul sistemului SCADA (Monitorizare, Control și Achiziţii de Date). DSC_2533“Momentul de astăzi este important fiindcă este o etapă în viaţa acestei investiţii. De sâmbătă, 28 ianuarie Aquaserv, ca și operator regional, va prelua în operare și întreţinere acest obiectiv. Urmează o perioadă de un an de zile în care constructorul împreună cu noi, beneficiarul vor trebui să dovedească atingerea garanţiilor de performanţă angajate prin contractul încheiat în anul 2012, motiv pentru care aș vrea să rog colegii de la sucursala Reghin să dea o importanţă deosebită acestei perioade, în care să dovedim că știm să operăm cu această staţie, și că suntem capabili să întreţinem această investiţie, astfel ca la finalul acestui an premergător recepţiei finale raportul final să fie unul pozitiv, să dovedim finanţatorului că banii pe care i-am primit au fost cheltuiţi eficient”, a precizat Torzsok Sandor , șeful unității de implementare a proiectelor din cadrul Companiei Aquaserv,, președinte al Comisiei de recepţie a investiţiei de reabilitare a staţiei de epurare din Municipiul Reghin .

Majoritatea furnizorilor de servicii au fost firme locale”

Contractul de lucrări, având ca obiect „Reabilitare și extindere fază terţiară pentru Staţia de Epurare Reghin” face parte din proiectele POS Mediu Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în judeţul Mureș respectiv POIM Fazarea proiectului Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în judeţul Mureș, și a fost semnat în data de 28.03.2012 cu Passavant-Roediger GmbH din Germania. Proiectele sunt implementate de către Operatorul Regional Compania Aquaserv S.A. Tîrgu-Mureș și reprezintă cele mai importante investiţii de până acum, din judeţul Mureș, în domeniul infrastructurii de apă potabilă și canalizare. DSC_2529“Mă bucur să facem parte din acest proiect de la semnarea lui din anul 2012, și sunt măndru să fiu acum alături de dumneavoastră la această realizare pe care împreună am reușit să o ducem la capăt. Ţin să menţionez că proiectul a fost executat de Passavant-Roediger GmbH din Germania, în calitate de antreprenor general, folosind firme locale. Marea majoritate a furnizorilor de servicii au fost firme locale, de asemenea majoritatea personalului a fost alcătuit din români, ceea ce cred că este un lucru foarte important. Consider că în momentul de faţă tot ceea ce s-a realizat s-a făcut și cu ajutorul beneficiarului și al autorităţilor locale, fapt pentru care doresc să le mulţumesc”, a spus Răzvan Minea, Project Manager în cadrul Passavant-Roediger GmbH.

Maria Precup: “Dorinţa mea este ca o investiţie de o asemenea anvergură să fie şi la uzina de apă”

Printre cei prezenţi la recepția lucrărilor de reabilitare a Stației de Epurare Reghin s-a numărat și primarul Municipiului Reghin Maria Precup care, a salutat noua investiţie, punctând totodată importanţa ca și uzina de apă a Reghinului să beneficieze pe viitor de o asemenea investiţie. DSC_2530“Mă bucur că aveţi lucrări de o asemenea calitate, regretul meu este că nu pot să mă laud pentru că am nevoie foarte mare de oameni specializaţi care să-mi scrie caiete de sarcini de asemenea anvergură și atunci am putea accesa mult mai multe fonduri. Știţi foarte bine că una dintre condiţii este modul de retribuire, care nu stimuleează oamenii pe care noi îi căutăm, ceea ce este o mare lacună în administraţia locală în ce privește asemenea oportunităţi pe care, de multe ori le ratăm tocmai datorită faptului că oamenii care sunt implicaţi își doresc să fie retribuiţi pe măsură. Vă admir pentru colaborarea pe care aţi avut-o cu constructorul, cu cei care au supervizat, cu beneficiarii. Dorinţa mea este ca o investiţie de o asemenea anvergură să fie și la uzina de apă, deoarece am avut comentarii primite de la consilierii în funcţie că nu este corect ca o staţie de epurare performantă să existe la Reghin iar uzina de apă să fie la nivelul la care este, deși se știe că la momentul în care am inaugurat uzina de apă, ea era printre primele trei din ţară. Din păcate tehnica ne-a depășit, și am rămas în urmă. De aceea îi rog pe cei de la Aquaserv să aibă în vedere că la o asemenea staţie de epurare trebuie și o uzină de apă pe măsură”, a subliniat Maria Precup.Bazin de aerare SE ReghinDeznisipator SE Reghin

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE