Lupta Asociației „Micii eroi” pentru o viață mai bună continuă Slider
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1552 Vizualizări

Lupta Asociației „Micii eroi” pentru o viață mai bună continuă

Demersurile Ancuței Tăbărean Vitan de a întemeia o asociație menită să vină în sprijinul copiilor bolnavi, scopul declarat fiind acela al înființării unui centru de recuperare psiho-motorie pentru copiii de vârstă mică începe să de-a roade. Astfel, începând de luni, 6 martie 2017, Asociația „Micii eroi” este încadrată în profilul asociațiilor non profit!
”Asociația “Micii eroi” are forma legala, dar în primul rând are trupul și sufletul gemenilor mei, Gruia și Vladimir. Îi știți deja: gemeni născuți prematur în august 2014, ambii certificați cu handicap grav. Dar una peste alta, luptători și eroi care au trecut prin două operații cardiace, trei operații pe creier, o operatie cu laser la ochi pentru retinopatia prematurității, hernie inghinală bilaterală corectată chirurgical, hipoacuzie (surditate) protezată cohlear, zeci de crize epileptice a câte 40 minute una, internări în secțiile de pediatrie, O.R.L, cardiologie, terapie intensivă timp de un an si jumatate. Întemeietorii acestei asociații suntem noi, parinții, Ancuța și Marius Vitan și prietena noastră, Mirela Moldovan. Motivul acestei întemeieri este îmbrățișarea ideii de iubire totală pentru copiii speciali, fie că sunt ai mei sau ai altor părinți cu astfel de copii”, a precizat Ancuța Tăbărean Vitan.

Potrivit acesteia, scopul principal al Asociației „Micii eroi” este înființarea unui centru de recuperare psiho-motorie pentru copiii de vârstă mică (0-7 ani), copii care, printr-o diagnosticare corectă și timpurie, tratare, urmărire temeinică de către kinetoterapeuți, psihologi, logopezi își pot depăși infirmitățile și se pot recupera, uneori, in totalitate. ”Din păcate, județul Mureș nu dispune de un astfel de centru de recuperare timpurie (există o fundație, dar eu cu doi copii cu handicap grav încă nu am primit răspuns că am fi primiți acolo). Astfel, de doi ani si jumătate ducem o bătălie financiară pentru a ne recupera copiii. Inițial am facut-o pe cont propriu, plătind kinetoterapeuți să vină acasă, însă de trei luni sunt pleacată cu ei la un spital de stat de recuperare medicală din județul Bihor. Trei săptămâni în spital, trei săptămâni acasă, trei săptămâni în spital , trei acasă…Și tot așa…O viață! Centrul de recuperare psiho-motorie motorie din Târgu Mureș ar avea un impact pozitiv atât asupra micilor suferinzi, cât și asupra familiilor lor. Experiența mea intr-un spital de recuperare de stat este una chinuitoare: am fost spitalizată cu zece suflete într un salon, fără chiuveta sau priză în salon, baie în capăt de hol și trai la comun cu copii/adolescenți suferind de boli grave, paralizii cerebrale, retard psihic grav, crize de epilepsie, toate trăite pe viu și la comun”, afirmă Ancuța.

Cum și de ce puteți ajuta ?

Primul pas prin care puteți ajuta la demersul Ancuței este donația din impozitul pe venit, precum și donații în conturile deschise la Banca Transilvania, EUR : RO43BTRLEURCRT0383118301, și RON: RO93BTRLRONCRT0383118301.

Multi v-ați oferit ajutorul punerii temeliei acestui centru: o puteți face gratuit, donând 2% din venit în cazul persoanelor fizice (formularul 230 completat cu datele asociației și ale dumneavoastră, semnat și depus la Finanțe), dar și 20% din impozitul pe venit în cazul firmelor. În cazul în care credeți că statul român are grija de copiii cu nevoi speciale, vă voi șoca cu niste calcule scrise cu sânge rece:

Gruia (diagnostic: paralizie cerebrală, tetrapareză spastică, hidrocefalie cu shunt ventriculo-peritoneal, strabism convergent).

Costuri:
3 săptămâni la Centrul de recuperare” Mihai Neșu “Oradea cu un costum terapeutic unic în Romania – Therasuit: 1800 lei sesiunea (din 4 în 4 luni, o viață!).
Chiria o luna în Oradea pentru acest tratament: 200 euro (central nu oferă cazare și alimente în timpul terapiei de 3 săptămâni).
Ședințe zilnice de kinetoterapie : 50 lei ședința.
Ședințe de logopedie: 50 lei ședința.
Terapie ocupațională pentru captarea atenției, acuratețea mișcărilor: 50 lei ședința.
Ochelari pentru strabism: 400 lei.
Cărucior special pentru susținerea coloanei vertebrale: 500 lei.

Vladimir ( diagnostic : hipoacuzic implantat cohlear)

Costuri:
Baterii pentru dispozitivul extern al implantului cohlear: 300 lei / lună
Cabluri și dispozitive pentru fixare pe ureche: 150 euro.
Logopedie zilnică: 50 lei/ședința.

Cu sinceritate, eu nu am făcut calculul total pentru că mintea mea de filolog nu face față la atâtea zerouri, iar sufletul meu de mamă nu mai vrea să aibă nopți albe. Venitul părinților de copii speciali este unul de asistent personal: 1000 și un pic+ alocația dubla+ încă 100 lei de la vreun serviciu de asistență socială.

Cum ne descurcam?!

PRIORITIZAM totul, cu multă chibzuială.

Închei, spunându-vă cu onestitate, că acești copii speciali, inclusiv ai mei, nu s-au născut pentru a fi recipientul carității dumneavoastră sau mila concetățenilor. Au fost niște copii doriți și născuți din foarte multa iubire , din sarcina atent monitorizată și cu toată speranța că vor fi niște copii viabili.

Până la urmă, contez pe voi, pe prietenii mei, pe prietenii prietenilor mei, pe cunoștințele mele și pe cunoștințele cunoștințelor mele. Pe voi cei fără putere financiară mare sau notorietate națională ori internațională. Astfel ca, ajutorul /donatiile/redirecționările de venit/sponsorizările pe care ni le oferiți vor fi pentru egalitate de șanse , demnitate și integrare în creșă, grădiniță, școală, loc de muncă”, a menționat Ancuța Tăbărean Vitan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE