Aplicaţia „Info Dosar”, utilizată cu succes la Curtea de Apel Târgu-Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

Aplicaţia „Info Dosar”, utilizată cu succes la Curtea de Apel Târgu-Mureş

Începând cu data de 1 ianuarie 2017, Curtea de Apel Târgu-Mureş împreună cu toate instanţele arondate au reuşit să implementeze o aplicaţie intitulată „Info Dosar”, care permit părţilor să aibă acces la propriul dosar electronic.

Anunţul a fost făcut miercuri, 8 martie, de judecătorul Florin Dima, preşedintele Curţii de Apel Târgu-Mureş, cu ocazia unei conferinţe de presă. „Fiecare dintre părţi primeşte odată cu citaţia o parolă cu ajutorul căreia se intră pe site-ul Curţii de Apel Târgu-Mureş, unde îşi pot vedea documentele din dosar fără să mai trebuiască să vină la instanţă. E un ajutor foarte mare dat părţilor, avocaţilor care nu mai sunt nevoiţi să vină neapărat la arhivă pentru a putea studia dosarele. Documentele depuse pot fi scanate, introduse în aplicaţia ECRIS, şi din aplicaţia ECRIS cu ajutorul acestei aplicaţii care se numeşte „Info Dosar”, părţile pot să vadă atât documentele generate de instanţă cât şi cele depuse la instanţa de judecată”, a afirmat judecătorul Florin Dima.

112

Conform preşedintelui Curţii de Apel Târgu-Mureş aplicaţia este implementată benevol, pentru îmbunătăţirea confortului justiţiabililor. „Această aplicaţie nu este neapărat o noutate pentru România. Curtea de Apel Cluj a dezvoltat-o prin proprii informaticieni, şi o utilizează de aproape trei ani. Timp de trei ani n-au avut probleme cu aplicaţia. De mai multă vreme, noi ceream Ministerului Justiţiei să aloce resursele materiale necesare pentru a folosi această aplicaţie electronică şi la Curtea de Apel Târgu-Mureş. Noi însă n-am avut echipamentul necesar pentru utilizarea ei. În momentul de faţă, nu sunt nici un fel de reclamaţii, noi facem benevol, nu există nicio obligaţie din partea noastră, dar noi credem că prin această aplicaţie dăm posibilitatea justiţiabililor să le uşurăm accesul la dosarul pe care îl au la instanţele noastre”, a subliniat judecătorul Florin Dima.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE