CFR-iștii mureșeni au intrat în grevă spontană Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 252 Vizualizări

CFR-iștii mureșeni au intrat în grevă spontană

Angajații CFR Tîrgu Mureș au intrat în grevă miercuri, 22 martie, la ora 7.00 dimineața. Au fost afectate cursele a aproximativ 10 trenuri. Motivul este neîncheierea Constractului Colectiv de Muncă şi faptul că nu au garanţii că vor primi majorarea salarială promisă de conducerea Companiei Naţionale CFR.

La nivel național, în jur de 50% din angajații CFR lucrează pe salar minim pe economie, chiar dacă printre aceștia sunt și de înaltă calificare. ” Din anul 2008 nu s-au mai mărit salariile, abia în 2012, în luna mai, am avut beneficiat de o majorare 2 lei, iar apoi în luna septembrie cu 6 lei, în condițiile în care, oamenii noștri lucrează în ture, fără sărbători legale, fără zile libere, ei stau de veghe la siguranţa circulaţiei, la circulaţia trenurilor, vieţile oamenilor, pe salariul minim” ne spune Laurențiu Gorog, prim vicepreședinte, Sindicatul Trafic Feroviar Brașov.

Nemulțumirile greviștilor vin și din cauza condițiilor de muncă precare, lipsa echipamentelor de protecția muncii, lipsa combustibilului pentru încălzirea spaţiilor tehnice , a pieselor de schimb necesare pentru reparaţii curente la linie, în vederea eliminării restricţiilor de viteză, în condițiile în care, este vorba despre responsabilitatea a vieți omenești.

În bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creștere a fondului de salarii cu 22,5%, promisiune care trebuie să se regăsească, în urma negocierilor cu partenerii sociali, în salariile angajaților.

Reprezentanţii CFR le recomandă pasagerilor ca înainte să plece în călătorie să ceară informaţii despre întârzierile care se înregistrează în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR. În cursul zilei de astăzi se va relua activitatea la nivel național, Ministrul Transporturilor  făcând promisiuni că va analiza situația și se vor adopta măsurile care se impun pentru remediere.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE