Demers inedit al UMF Tîrgu Mureș. Cerc artistic dedicat studenților iubitori de artă Cultură
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 343 Vizualizări

Demers inedit al UMF Tîrgu Mureș. Cerc artistic dedicat studenților iubitori de artă

Studenții Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Tîrgu Mureș sunt încurajați să se exprime prin intermediul artei, iar Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul instituției de învățământ vine în sprijinul acestora și pune bazele unui proiect inedit – „UMF Artists Guild”, un cerc artistic dedicat iubitorilor de muzică, teatru, pictură etc. Mai mult decât atât, UMF Tîrgu Mureș va răsplăti munca studenților talentați și va organiza expoziții și spectacole, astfel încât aceștia să fie cunoscuți de către întreaga comunitate academică.

„Suntem atât de prinşi de volumele de cărţi interminabile, de halatul alb, de orarul încărcat, încât uităm că avem nevoie de un timp al nostru, un timp pe care să îl valorificăm făcând doar ceea ce ne place. (…) Compartimentul de Informare și Relații Publice din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș organizează „UMF Artists Guild”, o inițiativă venită din dorința universității de a conferi studenților o modalitate de a se exprima și evolua prin intermediul artei”, se precizează pe blogul UMF Tîrgu Mureș.

UMF Tîrgu Mureș formează mii de medici și farmaciști pentru a se dedica celei mai nobile misiuni puse în slujba omului, salvarea vieții. Dar UMF Tîrgu Mureș înseamnă mai mult decât atât. Universitatea reprezintă un hub de talente – „tineri captivaţi de secretele medicinei şi cu dorinţa de a exprima ceea ce simt prin artă”.
„Stând de vorbă cu unii dintre ei, am aflat multe lucruri demne de atenţie. Spre exemplu, faptul că arta este o altă metodă de a înţelege medicina şi fiecare dintre noi o înţelege în felul lui, dar asta nu înseamnă că percepţia este greşită, ci doar perspectiva din care o privim este diferită. Arta ne deschide apetitul spre cunoaştere. (…) Calitatea principală a artei este oferirea unei oportunități de a construi mai multe interpretări ale realității, pe baza unei singure „imagini”, toate fiind valide în aceeași măsură. Din acest punct de vedere, arta ajută la dezvoltarea imaginației și a puterii noastre de interpretare, formând noi conexiuni neuronale. Aşadar, UMF vă oferă această șansă unică de a arăta lumii cât de minunați sunteți! Lăsaţi arta să fie expresia bucuriei voastre în munca pe care vreţi să o faceţi, şi anume medicina”, se mai transmite pe blogul UMF Tîrgu Mureș.

Așadar, studenții care iubesc arta sunt invitați să se înscrie în cercul artistic la adresa de e-mail: comunicare@umftgm.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE