Comunitatea evanghelică din Reghin în așteptarea sărbătorii Învierii Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 324 Vizualizări

Comunitatea evanghelică din Reghin în așteptarea sărbătorii Învierii

Credincioșii evanghelici din Ținutul Reghinului ( Reener Ländchen) vor serba alături de creștinii din întreaga lume Învierea Domnului, slujba de duminică fiind precedată de vizita părintelui evanghelic la cei bolnavi și bătrâni pentru Sfânta Împărtășanie. ”După cum se știe, Biserica Evanghelică din Reghin are în componență opt parohii în jurul Reghinului, respectiv Ținutul Reghinului. Cu ocazia Paștelor noi ne pregătim astfel încât să ajungem în fiecare parohie de Paște, să ținem slujba de Înviere, iar în cursul zilelor de joi și vineri, mergem pe la cei bătrâni și bolnavi pentru Sfânta Împărtășanie.După slujba din Joia și Vinerea Mare merg la bătrâni și bolnavi  acasă la ei și îi împărtășesc. La noi la evanghelici este obiceiul ca înainte de Paști fiecare să se împărtășească, prin  spovedanie și  Sfânta Împărtășanie. Ziua de sâmbătă este una de odihnă, o zi de doliu cum i se mai spune, apoi a doua zi slujba de Înviere. Ea are loc  în ziua de duminică, cu lumina care se aprinde la începutul slujbei, ca semn de viață, în care Iisus Christos a înviat din morți”, ne-a declarat părintele Johann Zey, parohul Bisericii Evanghelice din Reghin.

Obiceiul udatului

Chiar dacă la oraș obiceiul udatului s-a pierdut, el este dus mai departe de cei tineri cu ocazia Paștelor. ”Alt obicei pe care îl avem este acela al udatului. Băieții se duc la fetele nemăritate  cu tot felul de parfumuri, le stropesc, nu înainte de a le spune un mic verset, o poezie, după care fetele vin stropite. La oraș acest obicei nu s-a mai păstrat, în schimb la țară acesta este încă viu”, a precizat părintele Johann Zey.

Sola scriptura. Solus Christus. Sola gratia

Anul 2017 este unul special pentru credincioșii evanghelici, an în care se împlinesc 500 de ani de la Reforma lui Martin Luther.”Dorința mea este ca în fiecare an să se sărbătorească Paștele în aceeași zi, deoarece avem un singur Dumnezeu, suntem biserici creștine, nu suntem religii diferite, și din cauza calendarului,  Paștele nu se sărbătorește împreună în fiecare an. În acest an sărbătorim 500 de ani de la reforma lui Martin Luther din 1517. Astfel anul 2017 este unul aniversar, prilej cu care aș dori să ne amintim din ce s-a întâmplat atunci, Sola scriptura. Solus Christus. Sola gratia, ce înseamnă că doar Biblia, doar Christos și numai Harul lui Dumnezeu sunt necesare pentru mântuirea omului”, a spus Johann Zey.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE