CSU-BC Mureș, în epilogul „a fi sau a nu fi în „careu” BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 390 Vizualizări

CSU-BC Mureș, în epilogul „a fi sau a nu fi în „careu”

Echipele de baschet masculin CSU Sibiu și BC Mureș Târgu-Mureș se întâlnesc în această seară (marți, 25 aprilie), de la ora 19.00, în sala Transilvania din Sibiu, în partida decisivă pentru calificarea în semifinalele Ligii Naționale, „careul de ași”, cum se mai spune ultimelor patru care își dispută un trofeu.  Pentru mureșeni a devenit deja o obișuință în ultimii cinci ani, în care au disputat mai multe finale de campionat sau de Cupa României. Cu trei finale mari, două cu CSU Asesoft Ploești și una cu CSM Oradea și una mică, pentru locul 3, în campionat, BC Mureș s-a aflat din 2013 încoace de fiecare dată în ultimele patru, lucru pe care și-l doresc cu ardoare sibienii, care nu au alte echipe în primele eșaloane. Din păcate pentru ei și suporterii mureșeni, „tigrii” nu au reușit să câștige niciunul dintre trofee, deși au fost în câteva rânduri foarte aproape. „Mai avem un singur dor….”, unul dintre sloganurile galeriei BC Mureș.

 

Șansele apreciate de 50-50 în ambele tabere

 

După felul în care s-au jucat cele patru partide din singurul „sfert” care a necesitat mai mult de trei meciuri, jocul decisiv este deschis oricărui rezultat. Fiecare dintre echipe a obținut câte o victorie pe teren propriu și una pe cel al adversarei, cu sibienii de fiecare dată în pole position, cu mureșenii egalând. Dacă s-ar ține cont însă de numărul de puncte înscrise, BC Mureș are avantaj atât la partidele disputate la Sibiu, cât și pe teren propriu. A fost 76-66 și 54-75 în Sala Transilvania, deci un +11 pentru „tigri”, care în „junglă” au încheiat meciurile cu 87-89 și 70-62, un nou plus, de 6 de această dată. În aceste serii nu contează diferențele, se contabilizează doar victoriile, astfel încât decisivul începe de la 0-0 și va obține calificarea echipa care va rezista mai bine în lupta „pe viață și pe moarte” care se anunță, fizic, tactic, psihic.

Atât antrenorul sibienilor, Dan Fleșeriu, cât și Szászgáspár Barnabás consideră egale șansele de calificare. „Echipa din Târgu-Mureș și-a folosit experiența cumulată în cupele europene și valoarea individuală, în timp ce echipa mea s-a considerat învingătoare înaintea celui de-al patrulea meci. N-am mai reușit să ne apărăm la fel ca înainte cu două zile și aici s-a făcut diferența. Ultimul meci va fi cu siguranță unul la fel de intens, iar șansele le consider de 50-50 la sută”, spunea tehnicianul sibienilor.

„În meciurile din play-off se joacă diferit de campionat. Contează mult fiecare minge, fiecare recuperare, fiecare secundă. Mergem la Sibiu să câștigăm, și vom lupta până la final pentru asta. Dacă în meciul patru presiunea a fost pe noi, deoarece eram conduși, acum aceasta se mută pe umerii sibienilor. Noi va trebui să știm să trecem peste momentele de presiune la care ne așteptăm din partea unei săli ostile, dar eu zic că șansele sunt de 50-50 %”, este de părere și antrenorul mureșenilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE