Home / Cultură / ”Patimile lui Iisus”, transpuse scenic de actorul Luchian Pantea

”Patimile lui Iisus”, transpuse scenic de actorul Luchian Pantea

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Reghin, Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu” și Protopopiatul Ortodox Reghin a organizat vineri, 21 aprilie, la ora 18.00, la Casa de Cultură „George Enescu”, concertul de muzică religioasă și pricesne intitulat „Lumină Lină din Lumină”. Programul a fost deschis de actorii trupei de teatru „Din Culise” a Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu” care au prezentat momentul ”Patimile lui Iisus” pus în scenă de actorul Teatrului Național Luchian Pantea și scenograful Măriuca Ignat. ”Am venit cu acest proiect care l-am inițiat anul trecut împreună cu cei de la Casa de Cultură a Tineretului ”George Enescu”. Nu sunt unul din cei mai cunoscători, și tocmai acest lucru  a stat la baza motivelor care m-au făcut să intru în acest proiect, poate astfel învăț mai mult decât știu sau decât mi-au dăruit alții legat de acest subiect religios. Sunt foarte încântat de munca scenografului Măriuca Ignat, tot ce reprezintă costume, de la sandale până la hainele personajelor sunt făcute de mâna ei. Nu am avut Paști, deși evenimentul este despre această sărbătoare, am stat aici și am muncit cât am putut, cât am rezistat astfel ca acest spectacol să iasă bine”, ”,a precizat Luchian Pantea .

”Dorința mea cea mare este să coborâm în stradă evenimentul”

Proiectul pus în scenă de actorul Naționalului se dorește a fi dezvoltat, astfel ca pe viitor el să coboare în stradă. ”Pentru anul viitor încerc să vin cu o surpriză și mai mare și mai diferită față de anul trecut. Dacă atunci totul era foarte demonstrativ, era primul astfel de eveniment și trebuia să demonstrăm într-un fel, anul acesta a fost un pic mai filozofic, spectacolul are și text. Pentru viitor dorința mea cea mare este să coborâm în stradă evenimentul, să pornim dintr-un spațiu neconvențional după care să ajungem aici la Casa de Cultură. Aș dori măcar ca anul viitor să se joace momentele, să fie și text și acțiune, astfel să ajungem încet, încet la forma de teatru cu acest eveniment. Anul trecut spectacolul a fost axat foarte mult pe povestea lui Iisus, iar în acest an am încercat să schimb unghiul, să vedem și din perspectica lui Pilat și a lui Iuda. Ei doi au momente puțin mai importante decât anul trecut când accentul era pus mai mult pe Iisus. De la an la an încerc să reinventez, să găsesc noi forme de expresie , să nu facem același lucru an de an”, a declarat Luchian Pantea. 2Programul serii a mai cuprins un recital de pricesne, protagoniștii fiind corurile bisericești din parohiile reghinene, completat de soliștii Alexia Aștelian, Dorina Oprea, Maria Neag și Vlad Verdeș alături de vocile bărbătești din Grupul Vocal „Canticum” din București.3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Lidea, portofoliu vast de hibrizi

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a …