EXCLUSIV. Cea mai înaltă distincţie a judeţului Mureş pentru soprana care a făcut duo cu Luciano Pavarotti Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 508 Vizualizări

EXCLUSIV. Cea mai înaltă distincţie a judeţului Mureş pentru soprana care a făcut duo cu Luciano Pavarotti

Aleşii judeţului au aprobat joi, 25 mai, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, acordarea Distincţiei „ALAE” sopranei Virginia Zeani. Propunerea a fost făcută de Alexandru Cîmpeanu, vicepreşedinte al Consiliului judeţean Mureş, şi a fost adoptată cu unanimitate de voturi, 33.

Potrivit iniţiatorului proiectului, distincţia va fi acordată cu ocazia Festivalului de Operă „Virginia Zeani”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Mureş în parteneriat cu Asociaţia „Together on Top” care va avea loc în perioada 22-25 iunie 2017, la Palatul Culturii din Târgu-Mureş.

„Festivalul este cel mai potrivit moment pentru celebrarea personalităţii doamnei Virginia Zeani, prin acordarea Distincţiei „ALAE” – aripi în limba latină – distincţie pe care autoritatea publică judeţeană o conferă personalităţilor marcante pentru curajul de a izbândi, puterea de a inspira şi excelenţa în domeniu, după cum spune şi textul de pe placheta sa”, a precizat Alexandru Cîmpeanu.

Născută în anul 1925 în localitatea mureşeană Solovăstru, Virginia Zeani este considerată una dintre cele mai prestigioase soprane lirice ale secolului XX. În prezent, artista trăieşte în SUA, unde după anul 1991 a fost profesoară de canto la Indiana University.

„Cariera sa internaţională este una impresionantă, timp de 25 de ani fiind „prima donna assoluta” a teatrului de Operă din Roma, unde a debutat în 1995 şi a cântat împreună cu cei mai renumiţi tenori, de la Beniamino Gigli şi Ferruccio Tagliavini până la Luciano Pavarotti şi Placido Domingo”, a subliniat Alexandru Cîmpeanu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE