Tabără de off-road la Ibăneşti Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 588 Vizualizări

Tabără de off-road la Ibăneşti

Aproximativ 30 de autoturisme de teren autohtone, Duster, şi circa 100 de persoane participă, începând de vineri, timp de două zile, la tabăra de off-road Duster Hobby Racing Ibăneşti 2017, organizată de Clubul Sportiv Duster Hobby Racing.
Unul dintre organizatori, Claudiu Rusu, a declarat că, pe an ce trece, comunitatea de Duster-işti este din ce în ce mai unită, iar de această dată foarte mulţi membri au răspuns invitaţiei de a efectua ture de off-road pe traseele generoase din Munţii Gurghiului.
“Club Sportiv Duster Hobby Racing organizează la Ibăneşti prima tabără naţională de off-road dedicată autoturismelor de familie autohtone, cu capabilităţi off-road. Acest eveniment turistico-sportiv ‘Tabăra de off-road Duster Hobby Racing Ibăneşti 2017’ are ca obiectiv promovarea unui stil de viaţă activ, petrecerea timpului liber în natură, alături de familie, cultivarea comportamentului responsabil şi civilizat în spiritul admiraţiei şi respectului faţă de mediul înconjurător, precum şi descoperirea perfomanţelor, pe teren accidentat, a autoturismelor de teren autohtone”, a afirmat Rusu.
Acesta a spus că marea atracţie a evenimentului au fost atelierele de navigaţie în off-road-ul recreaţional şi de competiţie, cursul de pilotaj defensiv, cursul de supravieţuire în caz de defectare în zone montane pustii sau în deşert.
Organizatorii au arătat că această ediţie a taberei a constat într-o plimbare în regim de caravană pe circa 150 kilometri pe un traseu off-road, cu opriri pentru vizitarea obiectivelor turistice din zona Munţilor Gurghiu şi a staţiunii Sovata.
Coordonatorul de traseul în timpul deplasării de vineri între Ibăneşti şi Sovata, Zita Zsold, a declarat că organizatorii au parcurs acest traseu de mai multe ori pentru a se asigura că nu sunt obstacole.
“Coloana s-a comportat foarte bine, chiar le mulţumesc că au fost atenţi unul la altul şi la natură. Ca să mergi în coloană organizată avem nevoie de staţii CB, staţiile erau o cerinţă minimă pentru participare, pentru a putea comunica în coloană. Maşinile organizatorilor au fost intercalate în coloană, avem un deschizător de drum şi un închizător, dar avem şi o maşină de “pescuit”, dacă cineva iese din coloană să poată fi readus. Nefiind semnal pe telefonia mobilă, singura posibilitate de comunicare este radio. A fost foarte frumos, vremea a ţinut cu noi, nu a plouat, nu a fost nici foarte cald, traseul nu a fost greu”, a spus Zita Zsold.
În ultimele două zile ale taberei vor fi programate întreceri pe trasee forestiere, contracronometru.

(Sursa: www.agerpres.ro)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE