FOTO: Bucuria tenisului de masă împărtășită la „Memorialul Koos Gyula” Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 871 Vizualizări

FOTO: Bucuria tenisului de masă împărtășită la „Memorialul Koos Gyula”

Sala de Sport din Parcul Tineretului din Reghin a găzduit sâmbătă, 19 august cea de a IX-a ediție a turneului „Memorialul Koos Gyula” la tenis de masă. Deși perioada este una de vacanță, de concedii, nu și pentru iubitorii tenisului de masă din întreaga țară, 150 dintre aceștia concurând pe mesele de joc de la „Memorialul Koos Gyula”. „Turneul este organizat în cinstea singurului antrenor de tenis de masă care a fost pe vremuri la Reghin. Dânsul a avut o echipă deosebită de tenis de masă, iar noi am spus că trebuie să-l cinstim după decesul lui din 2008  prin organizarea acestui memorial. El a decedat în august 2008, lună în care, în fiecare an se organizează acest memorial, față de „Memorialul Dan Leorda”, care se organizează în luna mai, pentru că Dan Leorda s-a născut în luna mai. La Dan Leorda îi sărbătorim nașterea, iar la Gyula baci îi comemorăm decesul. Din păcate, nici unul din elevii lui Koos Gyula nu se implică în organizarea acestui turneu. Eu am jucat cu dânsul, l-am cunoscut foarte bine, a fost un om deosebit, îi port un respect deosebit, am mai învățat de la el, dar eu nu am făcut parte din echipa pregătită de el. Suntem implicați în organizarea acestui turneu aproximativ toți jucătorii de tenis de masă din Reghin. Pregătirile încep o dată cu terminarea turneului anterior. Înainte cu un an trebuie să înscriu turneul în calendarul competițional  care începe din luna noiembrie. Dacă dorim să includem acest turneu în calendarul competițional din 2018, atunci deja la turneul final trebuie făcute programările pentru turneele alocate județului Mureș”, ne-a declarat Kantor Imre-Zoltan, unul dintre organizatorii turneului.

Turneul final, visul fiecărui jucător

La ediția din acest an au participat aproximativ 150 de jucători, grupați pe trei categorii: Elite+Open (57 de jucători), Avansați (69) și Începători (24). „Este un clasament național AmaTur, și în funcție de aceste rezultate care le avem noi pe parcursul anului, putem să ajungem la turneul final. Visul fiecărui jucător din acest circuit AmaTur este să ajungă la turneul final. Suntem peste 4.000 de jucători, și întotdeauna cei mai buni ajung la turneul final. La acest turneu au fost jucători  la categoria Începători foarte tineri, 9-10 ani, iar la polul opus, printre cei mai în vârstă, au fost jucători cu vârsta de peste 60 de ani. Spre bucuria noastră, Reghinul  organizează două turnee mari în ce privește tenisul de masă, unde putem include și turneul de la Deda, și putem spune că de fapt avem trei turnee importante deoarece și cel de la Deda este organizat tot de jucătorii din Reghin, turneu care are loc de regulă cu ocazia Festivalului Văii Mureșului”, a precizat Kantor Imre-Zoltan.

„La masa de joc suntem adversari, dar în afara mesei suntem prieteni”

Dincolo de punctaj, de clasament, rămâne pasiunea și bucuria de a juca tenis de masă, lucru subliniat și de Kantor Imre-Zoltan. „La Reghin,  întotdeauna oamenii vin cu plăcere. Pe lângă competiția de tenis de masă mai stăm la un gulaș, oamenii se simt bine la o bere, și totul merge ok. Aici nu suntem la fotbal unde să ne certăm între noi sau cu arbitrul. Tenisul de masă, în primul rând se bazează pe fair-play, noi nu avem arbitrii, noi ne arbitrăm , dar nu sunt probleme în privința corectitudinii meciurilor. Este o chestie de respect, atât respect de sine dar mai ales respect față de  adversar. La masa de joc suntem adversari , dar în afara mesei suntem prieteni, suntem amici. Acesta este cel mai important element care contează cel mai mult. Noi suntem prieteni în viața de zi cu zi, și adversari la masa de joc”, a spus Kantor Imre-Zoltan.

Rareș Cueșdean, speranța tenisului de masă reghinean

La edițiile anterioare ale turneului,  sportivii reghineni au obținut rezultate deosebite prin Victor Zidar și Florin Marian. Mai mult decât atât, munca lor dă roade și în rândul celor mai tineri jucători, Rareș Cueșdean de 10 ani, legitimat la CSS Mureș, pregătit de Florin Marian, se numără printre speranțele Reghinului, el obținând la „Memorialul Koos Gyula” locul 5 la categoria Avansați. În urma desfășurării partidelor, au fost stabiliți câștigătiorii la cele trei categorii. La Elite+Open, pe primul loc s-a situat Dorel Nistor (Bistrița), urmat de  Victor Avram (Arad) pe locul 2,  Dragoș Temelie (Șelimbăr) și  Bauer Lajos (Târgu-Mureș) pe locurile 3-4, și Molnar Tihamer (Târnăveni),  Florin Apian (Bistrița),  Cezara Boeriu (Târgu-Mureș),  Jozsa Zoltan (Odorheiu Secuiesc) pe  locurile 5-8.

La categoria Începători clasamentul se prezintă astfel, Locul 1 Tiberiu Rus (Bistrița), Locul 2 Beke Hunor (Miercurea Ciuc), locurile 3-4 Tiberiu Prodan (Târnăveni) și Vaszi Denes (Miercurea Ciuc), și locurile 5-8  Kasper Thomas (Reghin),  Szanto Szilard (Sânpaul),  Tamas Albert -(Miercurea Ciuc) și Daniel Varodi (Aiud).

Rareș Cueșdean (stânga)

La categoria Avansați pe primul loc s-a situat  Florin Năstase (Râmnicu Vâlcea), urmat de  Pavel Bumbu (Războieni) pe locul secund. Pe locurile 3-4 s-au situat Adrian Săndulescu (Târgu-Mureș) și  Csaky Tiberiu (Resița), respectiv Rares Cueșdean (Reghin),  Paul Vijaica (Drobeta Tr. Severin),  Ioan Dirlea (Aiud) și  Octavian Peta (Cluj Napoca), clasați pe locurile 5-8.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE