Home / Cultură / Dorin Stanciu, Toboșarul Cetății Sighișoara, ne invită în „Camera viselor”
Foto: Arhiva personală

Dorin Stanciu, Toboșarul Cetății Sighișoara, ne invită în „Camera viselor”

Dorin Stanciu, personaj popular al Sighișoarei, cunoscut ca Toborașul Cetății, este un artist plastic pasionat, mărturie stând vernisajul expoziției sale de pictură din Turnul Fierarilor din data de 25 august, ora 13:30.

Dorin Stanciu este absolvent al Facultății de Arte Plastice și Decorative din cadrul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, Specializarea Pictură (2006-2009) și a absolvit un masterat în Pictură (promoția 2009-2011). Artistul este membru al Asociației Artiștilor Plastici din România, filiala Cluj.

La vernisajul expoziției intitulate „Camera viselor” au participat Primarul Municipiului Sighișoara Ovidiu Mălăncrăvean, Viceprimarul Tóth Tivadar și Directorul Muzeului de Istorie Sighișoara Nicolae Tescula. Evenimentul a fost deschis pe acorduri de violoncel de către profesoara de educație muzicală Loredana Klusch, apoi a luat cuvântul artistul plastic Rareș Kerekes.

Deși de această dată ritmurile tobei nu au mai răsunat pe străduțele cetății, peste 100 de oameni au vizitat Turnul Fierarilor ca să ia parte la eveniment. Dorin Stanciu a declarat că o familie din Paris i-a propus să facă o expoziție în capitala Franței și că ideea îi surâde.

Până la un posibil eveniment cu tobe și trâmbițe în orașul de pe Sena, Cetatea Medievală transilvană găzduiește actuala expoziție până în 8 septembrie și așteaptă cât mai mulți privitori admiratori.

Andrei VORNICU

1 comentariu

  1. Dorine,

    Fiind flancat de cei mai reprezentaivi oameni ai orasului ,primar si viceprimar , nu mai incape niciun fel de indoiala , dupa opinia mea , ca visul tau de a raspunde ivitatiei din Franta este ca si realizat.Asta pe de o parte , iar pe de alta parte , merita acest effort financiar din partea celor doi reprezentanti ai Primariei ,deoarece esti simbolul orasului in conexiunea sa turistica cu mii de vizitatori.
    Iulian Badea(fost secretar al mnicipiului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cumpărături online cu livrare de la Darina!

Reprezentanții magazinelor Darina anunță consumatorii de posibilitatea de a-și face cumpărăturile online, tot ce trebuie …