FOTO: Activităţi împotriva violenţei în familie Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 312 Vizualizări

FOTO: Activităţi împotriva violenţei în familie

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a inclus, firesc şi necesar, o zi împotriva violenţei. Astfel, joi, 5 octombrie, Grupa „Voinicilor” de la Grădiniţa cu Program Prelungit 12 din Târgu-Mureş a pornit prin cartier „înarmată” cu obiecte având mesaje împotriva violenţei, pe care să le ofere adulţilor.

Expoziţie de „siluete” şi „Rama Facebook”

Ulterior, în centrul oraşului, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au amenajat un stand împreună cu partenerii de la Centrul de prevenire, monitorizare şi combatere a violenţei în familie, Salvaţi Copiii Mureş, ANITP, Micii Poliţişti Cristeşti, unde au fost distribuite materiale referitoare la servicii, a fost organizată expoziţia „siluetelor” (siluete umane în poziţie „de apărare”, cu fragmente din mărturii ale victimelor), cu puternic impact, şi au fost oferite spre inscripţionare baloane şi tricouri.

Surpriza zilei a fost „Rama Facebook” cu care doritorii au putut să îşi facă fotografii, exprimându-şi astfel dezaprobarea faţă de agresivitate, în special în familie.

„Activităţi de sensibilizare a comunităţii au fost deja derulate sub egida Săptămânii Prevenirii Criminalităţii şi la Sighişoara, unde la Liceul „Joseph Haltrich”, câteva clase au lucrat la proiecte împotriva violenţei. De asemenea, toţi preşcolarii de la Grădiniţa din Ungheni, coordonaţi de educatoarele lor, au confecţionat obiecte, ecusoane, steguleţe cu mesajul copiilor care îşi doresc o lume cu mai puţină violenţă, oferindu-le locuitorilor oraşului!”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE