Home / Cultură / Gravură originală de Albrecht Dürer, donată Muzeului de Artă din Târgu-Mureș

Gravură originală de Albrecht Dürer, donată Muzeului de Artă din Târgu-Mureș

Distribuie

Colecția Muzeului de Artă din cadrul Muzeului Județean Mureș s-a îmbogățit cu o nouă lucrare importantă, gravura „Sfântul Ieronim în chilia sa” de Albrecht Dürer, donată de Casa de licitații Artmark, lucrare  evaluată la suma de 3.000-3.500 de euro. „Este o lucrare faimoasă, în primul rând din cauza autorului, Albrecht Dürer, dar și a operei  în sine, o lucrare rescantentistă, de foarte bună calitate. Lucrările lui Dürer sunt extrem de rare, în special în România, „Sfântul Ieronim în chilia sa” fiind  una din lucrările din perioada de creație a artistului. Ca și element  spectaculos pentru mine,  este partea de perspectivă, de lumină, de compoziție, de elemente care se găsesc în creștinism, în special în religia catolică, unde apare leul ca și corespondent al Sfântului Ieronim, la fel și  craniul sau crucea. Acestă temă la marcat pe  autorul în acestă lucrare dar și în  altele din ciclul respectiv”, a precizat Ioan Șulea, directorul Muzeului de Artă, din cadrul Muzeulșui Județean Mureș.

Ce mai valoroasă lucrare de grafică din colecția muzeului

O dată ce  lucrarea va intra în patrimoniul muzelui, va deveni cea mai valoroasă, dat fiind valoarea ei de piață de peste 3.000 de euro.„Din cele 2.500 de lucrări câte deține Muzeul de Artă din Târgu-Mureș, 30 % sunt lucrări de grafică. Sunt lucrări de grafică achiziționate după 1948, în special lucrări tematice. Aici mă refer la lucrări de grafică și creion, printre care amintesc cele de  Petrașcu, dar și o lucrare de Tonitza care niciodată nu a fost expusă. O dată ce această lucrare de Albrecht Dürer intră în proprietatea muzeului, ea va fi cât mai repede expusă. Nu este tocmai simplu, nu avem un segment care să acopere etapa respectivă istorică. Expunerea ei  va fi gândită într-un concept expozițional separat, cu lucrări din perioada respectivă, sau din secolul respectiv”, a menționat Ioan Șulea.


De asemenea, verificati

Program modificat la piscina ”ing. Mircea Birău”

Distribuie Reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Mureș au informat, prin intermediul unui comunicat de presă făcut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.