GALERIE FOTO: Respect pentru seniorii comunei Chiheru de Jos Comune
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1203 Vizualizări

GALERIE FOTO: Respect pentru seniorii comunei Chiheru de Jos

Chiherenii și urisenii și-au cinstit, miercuri, 8 noiembrie, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, veteranii comunei Chiheru de jos, cu ocazia primei ediții a ”Întâlnirii seniorilor chihereni și uriseni”, organizată de Primăria și Consiliul Local al comunei Chiheru de Jos și Asociația Culturală„ Comoara Transilvaniei”. Sărbătoarea a fost găzduită de căminul cultural din Chiheru de Jos, devenit neîncăpătoare pentru seniorii din cele patru sate, care s-au bucurat de o după amiază pe cinste în compania celor dragi, a muzici, dansului și bunei dispoziții. „Inițiativa acestui eveniment a venit din partea unor inimoși oameni din comuna Chiheru de Jos, respectiv Victor Grama din Chiheru de Jos, Bogdan Gheorghe din Chiheru de Sus, Ioan Neagu din Urisiu de Jos și Iosif Pop din Urisiu de Sus, care au decis să avem această  întâlnire a seniorilor din comuna Chiheru de Jos. Nu i-am spus nici „Balul Pensionarilor”, nici „Balul Vârstnicilor”, ci doar „Întâlnirea seniorilor” din cele patru sate , eveniment unde oamenii socializează, petrec, povestesc și se simt bine. Am fost  susținuți și ajutați în organizarea acestui eveniment de către persoane fizice și firme care își desfășoară activitatea în comuna Chiheru de Jos, fapt pentru care doresc să le mulțumesc”, ne-a declarat Eremia Pop, primarul comunei Chiheru de Jos.

„Să fim optimiști”

Binecuvântarea sărbătorii a fost adusă de părintele ortodox Alexandru Pop, până de curând preot paroh la Urisiu de Jos. „S-a spus că nu e potrivit să se petreacă în această zi de sărbătoare, și nu sunt de acord cu aceasta. Suntem la un moment de socializare, un moment în care ne mai descrețim frunțile, altfel ni se blochează mușchii faciali dacă nu mai zâmbim, că doar pentru asta trăim. Să fim optimiști, să știm că toate sunt în mâna cuiva, și fără știrea Lui nimic nu se va declina, nici chiar un fir de păr din capul nostru”, a spus părintele Alexandru Pop.

„Sunt oameni extrem de calzi”

Gazda eevenimentului a fost Iulia Maier, directorul artistic al Asociației Culturale „Comoara Transilvaniei”, prezentă din nou în rândul chiherenilor și urisenilor după sărbătoarea fiilor satului comunei Chiheru de Jos din acest an. „A fost nu cu mult timp în urmă sărbătoarea tuturor chiherenilor și urisenilor , un evenimnt care a avut ecouri pozitive. Oamenii au fost foarte încântați, fapt pentru care am revenit aici la Chiher cu un nou eveniment de suflet dedicat celor vârstnici, seniorilor din comună. Sărbătoarea a fost cu atât mai specială cu cât  i-am cinstit și pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Am gândit să adunăm oamenii laolaltă, chihereni, uriseni, pentru a socializa, pentru a împărtășii emoții, și clipele de peste an, iar noi le-am oferit un cadru în care să se distreze și să se simtă bine. Ne-am gândit să schimbăm puțin registrul, să nu ne limităm la artiștii locali, să le oferim oamenilor și altceva, fapt pentru care am invitat ceterași din Frata, județul Cluj, alături de Cosmin Mocean, un artist deosebit, plus solista Elisabeta Guzu, de la Ilva Mare, județul Bistrița-Năsăud, o fată cu mult talent, o prezență deosebită, atât fizică dar și artistică. Eu m-am apropiat foarte tare de chihereni, sunt oameni extrem de calzi, oameni întreprinzători, care au răspuns întotdeauna pozitiv tuturor solicitărilor. Am fost cu o seară înainte de eveniment, în toiul pregătirilor, au tăiat porcul, au pregătit jumările și toate cele necesare pentru această sărbătoare, au aranjat căminul cultural, și mă simt oarecum adoptată de ei, și în curând mă pot numi și eu fiica satului”, a precizat Iulia Maier.

Bucate alese

Spectacolul artistic a fost întregit de bucatele alese oferite de organizatori participanților, mâncăruri de casă, din care nu au lipsit produsele de casă, salam, cârnați, jumeri, chifteluțe, brânză de la stână, cașcaval și telemea, toate de casă, plus ciorba ardelenească cu tarhon, friptură de porc la tavă cu cartofi, sarmale, stropite cu vin de la podgoria Niculițel, județul Tulcea și țuică de prune din producția proprie a participanților.

„Experiența nu o poți înlocui cu nimic”

În cadrul evenimentului au fost acordare și diplome speciale, pentru cel mai tânăr și mai vărstnic cuplu, ca semn de recunoștință pentru lecțiile de viață oferite generațiilor mai tinere. „Față de acești seniori, de cei cu o anumită experiență de viață, trebuie să avem un foarte mare respect, deoarece avem doar de învățat  de la ei. A considera că ști de toate, că ai mers la o școală, la o facultate, este foarte greșit. O sumedenie de lucruri pot fi înlocuite prin studiu, prin faptul că ești în forță și tânăr, dar experiența nu o poți înlocui cu nimic, ea se dobândește, nu se obține”, a subliniat primarul Eremia Pop.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE