Home / Cultură / „Măruț mărgăritar”, în zi de Bobotează la Uila

„Măruț mărgăritar”, în zi de Bobotează la Uila

Asociaţia Culturală “Floare de cireş” din Uila, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Batoș a organizat sâmbătă, 6 ianuarie, în sfânta zi de Bobotează cea de a noua  ediție a spectacolului de colinde „Măruţ Mărgăritar” găzduit şi în acest an de Căminul Cultural din Uila.

Sfințirea apei în zi de Bobotează

Ziua de sărbătoare a debutat cu Slujba de Sfințire a apei, de Bobotează, iar spre după masă cu Vecernia Praznicului Bobotezei la Biserica ”Sf. Ioan Botezătorul” din Uila oficiată de părintele Daniel Cota.

Spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri

Începând cu ora 17:00, lumea s-a adunat la Căminul Cultural din Uila pentru a lua parte la un frumos spectacol de colinde și dansuri populare adus de grupurile folclorice din comuna Batoș și invitați din Reghin și comuna Șieuț, județul Bistrița-Năsăud.

Spectacolul, organizat în acest an sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918, s-a bucurat de prezența primarului comunei Batoș, Dumitru Dinu Cotoi, a preoților Daniel Cota și Johann Zey, precum și a unui numeros public prezent ca de fiecare dată la evenimentele de sărbătoare de la Uila.

Oaspeți din Șieuț și Reghin

Au încântat asistența  pe scena Căminului Cultural din Uila grupurile “Dedrețeana” din Dedrad, “Dăscălițele” din Batoș, Formația de dansuri a Forumului German din Reghin, ”Flori de măr” din Batoș,”Plaiurile Luțului” din Goreni, Corul Bisericii Evanghelice din Reghin,”Ciobănașul” din Șieuț și ”Floare de cireș” din Uila.
La final, toți participanții la spectacol au urcat pe scenă pentru un ultim colind cântat alături de întreaga suflare prezentă sâmbătă seara la Căminul Cultural din Uila.
„Mulțumim organizatorilor pentru spectacolul deosebit oferit, mulțumim formațiilor artistice care au participat, mulțumim tuturor celor care au sprijinit acest eveniment”, a declarat ing. Emil Tămășan,  reprezentantul Asociației Culturale „Floare de Cireș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ANGAJĂRI din sursă externă la Poliția Mureș!

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș scoate la concurs 27 de posturi de agenți și ofițeri …