MEWI la Agraria 2018: Fabulosul FENDT 1000 Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 950 Vizualizări

MEWI la Agraria 2018: Fabulosul FENDT 1000

Pentru că știm să plecăm urechea la nevoile agricultorilor, an de an, prezentăm, la târgurile și expozițiile la care participăm, mașini și utilaje agricole cu specific regional, potrivite zonei respective și tipurilor de ferme. Vă spunem, pe scurt, ce o să vedeți la standul MEWI de la AGRARIA 2018.

Ce noutăți vor prezenta cei de la MEWI la Expo Agraria 2018?

În portofoliul nostru există peste 20 de mărci de echipamente agricole, în cea mai mare parte din țări precum Germania, unde calitatea este cea care dă valoare, Italia – acolo unde toate se fac cu pasiune, și Finlanda – țara care a dat sens conceptului de fiabilitate.
Avem, probabil, cel mai complet portofoliu din România: tractoare (70-600 CP), combinetehnică pentru prelucrarea solului, fertilizare, protecția plantelor, transport, echipamente pentru ridicare și încărcare, accesorii și piese de schimb, echipamente GPS etc.
Astfel, fermierii ardeleni vor găsi, la MEWI, întotdeauna, soluția tehnică și economică cea mai bună pentru fermele lor. Iar dacă nu se află printre echipamentele expuse la standul nostru de la AGRARIA 2018, va fi găsită, cu siguranță, ascultând reprezentanții MEWI.

Tractoare Fendt și Valtra

Credem că, la ediția 2017 a târgului de la Agraria, cel mai admirat tractor a fost Fendt 1050 Vario. Cei care au ratat anul trecut fotografia alături de capodopera germană, pot să o facă anul acesta,tractorul cel mai aclamat al momentului fiind prezent la standul nostru.

Fără îndoială, Fendt este unul dintre cele mai importante nume de pe piața mondială a echipamentelor agricole de top. Ce face tractoarele și combinele Fendt să fie atât de apreciate? Care sunt motivele pentru care fermierii aleg această marcă? Fiecare client își are propria motivație, însă argumente precum puterea, manevrabilitatea, precizia, fiabilitatea, funcţionalitatea şi confortul sunt cele care se repetă, indiferent de zonă sau mărime a fermei.

Ardelenii pot descoperi singuri ce motive pot avea pentru a-și duce în ferma lor fie un Fendt 313 Vario (130 CP, motor AGCO Power 4 cilindri), un Fendt 724 Vario (240 CP, motor , sau chiar Fendt 1050). Sau orice alt tractor purtând marca Fendt.

De la producătorul finlandez Valtra, la standul nostru se vor afla un N 124 H5 (125 CP) și un T 194 H (195 CP). Acestea au motoare AGCO Power, turbo, în 4 (N) și 6 (T) cilindri, și tehnologie pentru tratarea gazelor eșapate SCR Only. Sistemul de transmisie este prevăzut cu cutie de viteze Power Shuttle (20 + 20 trepte la N, 30 + 30 trepte la T – 40 km/h).

Pentru secțiunea Tractor-tractorist, anul acesta fermierii ardeleni au ocazia să testeze cât de bine se conduce un Valtra. Acesta aparține seriei T, modelul 254 Active, ceea ce înseamnă că transmisia sa powershift este robotizată, nefiind necesare manete mecanice pentru schimbarea celor 30 + 30 trepte. Tractorul are motor AGCO Power, turbo, 6 cilindri, capacitate 7,40 l, dezvoltă o putere de 235 CP, având tehnologie SCR Only pentru conformitate cu normele de poluare TIER 4 final, și tracțiune integrală.

Combina Fendt E

Indiferent dacă recoltați cereale, rapiță sau porumb – toba de batere mare, de 600 mm, cu capacitate ridicată, în combinație cu suprafața mare a contrabătătorului, garantează treierarea și separarea intensive, însă totodată delicată.
Cu una dintre cele mai mari suprafețe ale contrabătătorului din clasa sa de performanță, combina Fendt 5225 E asigură recoltarea unor cantități importante în cel mai scurt timp posibil. Pe lângă contrabătătorul robust din dotarea standard, este disponibil un contrabătător demontabil pentru a adapta rapid combina de la o cultură la alta (de la recoltatul păioaselor la porumb, de exemplu).
Combina Fendt 5225 E este echipată cu puternicul motor AGCO Power în 6 cilindri, Tier 4 final. Având o cilindree de 7,4 litri,sistem de injecție la presiune ridicată common rail și tehnologie cu 4 supape, acesta asigură o putere maximă de 218 CP.

Hederul FreeFlow, cu lățimea de 5,4 m, este echipat cu un șnec de diametru mare, sistem de tăiere cu cuțite Schumacher, precum și cu rotor hidraulic ce necesită minimă întreținere, fluxul armonios al materialului recoltat asigurând încărcarea uniformă a unității de treierat cu alimentare frontală, pentru toate tipurile de culturi.
Durata lungă de viață a eficientei și robustei combine E înseamnă performanță mare și fiabilitate în perioada campaniilor. Combina din seria ”mică” a AGCO /Fendt este ușor de exploatat și beneficiază de tehnologie convingătoare, multe elemente componente, precum unitatea de treierat sau scuturătoarele, au fost adoptate de la combinele Fendt mai mari, contribuind la asigurarea calității superioare a treieratului și la fiabilitatea seriei E.

Alte echipamente la standul MEWI

MEWI este reprezentantul exclusiv în România al producătorului german Horsch, unul dintre cei mai inovativi și creativi constructori de utilaje agricole din lume, cu o creștere extraordinară în ultimii ani, datorată, pe de o parte tehnicii de vârf încorporate, iar pe de altă parte, pasiunii pentru agricultură a managementului, care, la rândul lui, ascultă vocea fermierilor.

Utilaje Horsch

Adepți ai prelucrării minime a solului, fără plug, cei de la Horsch perfecționează an de an produsele deja existente în portofoliu, schimbând mici elemente de detaliu care, însă, au efecte mari.
Discul scurt Horsch Joker 6 RT M 14 RP, cu o lățime de lucru de 5,75 m, cu cadru rabatabil hidraulic, este recomandat prelucrării optime a solului, discurile sale de 52 cm pătrunzând în pământ sub un unghi de tăiere de 17 grade. Este tractat, cu prindere în bara de tracțiune a tractorului, are 48 de discuri crenelate înclinate, dispuse pe două rânduri și tăvălugi dublu SteelDisc cu diametru de 58 cm.

De asemenea, va fi expusă cea mai cunoscută semănătoare de pe piață, Horsch Pronto 6 DC G+Fpentru păioase, având 6,00 m lățime de lucru (3,00 m lățime de transport, cadru rabatabil hidraulic). Aceasta are 2 baterii de discuri crenelate, packer cu roți, buncăr dublu compartimentat de 5.000 litri (40:60), varianta de fertilizare concomitent cu semănatul (grain & fertiliser, G+F), sistem de comandă și urmărire a semănării; distribuție pneumatică, suflantă antrenată hidraulic, marcatori hidraulici, scormonitori cu discuri, 40 brăzdare de semănat Horsch Turbodisc, modul control înfundare tuburi, senzor control înfundare tuburi semințe, 15 cm distanța între brăzdare, forța de apăsare pe fiecare brăzdar până la 120 kg; role de tasare pentru fiecare brăzdar; greble de acoperire conduse de role; viteza de lucru 10-20 km/h.

Utilaje Fella

Într-o zonă deluroasă și cu tradiție în creșterea animalelor, nu pot lipsi de la standul nostru câteva dintre utilajele producătorului german Fellaparte a grupului AGCO, precum cositoare cu discuri Fella Ramos 250 (lăţime de lucru 2,55 m, 6 discuri, două cuțite pe disc, putere necesară 61 CP, productivitate cca. 3,50 ha/h) și grebla de adunat Fella Sanos 4504 DN.

Semănătoare plante prășitoare Mascar Maxi-5 /6

Ajunsă la a 5-a generație, MAXI-5 continuă evoluția elementului MAXI, semănătoarea potrivită pentru însămânțare atât pe câmpul arat și bine pregătit, cât și pe solul cu pregătire minimă. Structura puternică, distribuitorul înalt și discul cu dublă deschidere asigură productivitate și precizie, indiferent de tipurile de semințe utilizate, pe diferite suprafețe ale solului, chiar și cu subsidențe și reziduuri de culturi. Datorită forței de apăsare suficient de mare (160 kg pe secție) și a sistemului paralelogram de copiere a solului, este posibilă menținerea precisă a adâncimii de semănat. Modelul expus, Mascar Maxi-5, are 6 rânduri, cu 70 cm distanța între rânduri, ramă fixă, brăzdare disc (porumb /floarea soarelui /soia), role de tasare în formă de V, marcatori hidraulici, distribuitor de îngrășăminte pe rânduri, monitor control semănare SuperControl, 2 perechi de scormonitori și roți de antrenare 6.50/80 -15.

Încărcătorul frontal Merlo TF 35.7-115

Din nou un utilaj necesar (preponderent) în fermele zootehnice, Merlo TF 35.7-115 are o capacitate ridicată de încărcare și o mobilitate deosebită. Ridică 3.500 kg la 5 metri, înălțimea de ridicare fiind de 6,60 m. Brațul telescopic este acționat hidraulic, pe două segmente. Este acționat de un motor Deutz 4 cilindri, 3,6 mc, putere 115 CP, norme Tier4i, răcire cu apă, iar transmisia sa este hidrostatică – “EPD Top”, cu două trepte de viteză, comandă electrohidraulică, tracțiune integrală, 3 moduri de virare, și viteză maximă 40 km/h.

Distribuitorul de îngrășăminte chimice RAUCH AXIS-M 30.2 Q – V4

Un utilaj purtat, care are o capacitate de 1400 l, înălțător XL 1800 (1800 l), două talere de distributie S4 VxR. Lățimea sa de lucru este de 18-28 m, având reglare a cantității în funcție de viteza de deplasare. Alte caracteristici: instalație de distribuție pe margine GSE 30, senzor viteză, acționare electrică și individuală a șuberelor, computer bord Quantron A, turația de antrenare 540 rpm, sistem VariSpread V4 cu 4 trepte de lucru.

 

Sursa: Revista Ferma

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE