Share

Home / Administratie / Alegerea numelui de familie la încheierea căsătoriei

Alegerea numelui de familie la încheierea căsătoriei

În vederea aplicării în mod unitar a dispoziţiilor Legii nr. 287/2009 privind Codul Civil, ale Legii 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, cu modificările şi completările ulterioare şi a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 64/2011 pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă, cu modificările şi completările ulterioare, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Mureş aduce la cunoştinţa cetăţenilor informaţii utile cu privire la alegerea numelui de familie la încheierea căsătoriei.

“Odată cu declaraţia de căsătorie depusă la starea civilă a primăriei/ serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor unde urmează a se încheia căsătoria, viitorii soţi pot conveni cu privire la numele de familie pe care îl vor purta în timpul căsătoriei, astfel: să îşi păstreze fiecare numele de familie de dinaintea căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei;

să ia numele lor reunite, un soţ să îşi păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite”, a precizat Codruţa Sava, director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş.

Totodată, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş a mai transmis că “după oficierea căsătoriei, actele de căsătorie se semnează de către soţi cu numele de familie pe care s-au învoit să îl poarte în timpul căsătoriei.”

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Medicament pentru tuse, retras de pe piață!

Unul dintre cele mai folosite medicamente utilizate împotriva tusei, Eurespal, va fi retras de pe …

Share
Share