Film documentar despre Marea Unire, lansat de Agerpres la Târgu-Mureş Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 232 Vizualizări

Film documentar despre Marea Unire, lansat de Agerpres la Târgu-Mureş

Agenţia Naţională de Presă Agerpres, în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu-Mureş şi cu SC Azomureş SA lansează joi, 28 iunie, de la ora 20.30, proiecţia filmului documentar „Marea Unire – România, la 100 de ani.” Proiecţia va avea loc la Teatrul de Vară, intrarea fiind liberă, iar în caz de vreme nefavorabilă aceasta va avea loc în cele trei săli ale Cinematografului Arta.

În cadrul evenimentului va fi prezentată și expoziția de fotografie, numită „România: Evoluție”, imaginile expuse făcând parte din arhiva Agerpres, dar și din cea a Associated Press. Expoziția cuprinde și cele mai bune fotografii realizate de către fotoreporterii Agerpres în ultimii ani.

„Suntem o naţiune fără graniţe”

Evenimentul va fi deschis de către Alexandru Giboi, directorul general al Agerpres, iar între vorbitori se vor afla Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş, Mihai Aniţei, directorul general al SC Azomureş SA, Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş şi istoricul Liviu Boar, care va prezenta și o selecţie din studiul său „Ideea de unitate a românilor”.

„Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” prezintă mărturii ale urmaşilor celor care au luptat în primul Război Mondial dar şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat. Agerpres a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar descendenții celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim că suntem o naţiune fără graniţe. România, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continuă să se scrie”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Agerpres.

Potrivit aceleiaşi surse, documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” este realizat de Mihuţ Năstăsache, Marilena Stănescu şi Sergiu Olteanu. Imaginea este semnată de Alfred Schupler, Sergiu Olteanu şi Andrei Cârlan. Reporteri au fost Marilena Stănescu, Mihuţ Năstăsache şi Camelia Moise. Grafica, sunetul şi montajul sunt semnate de Andrei Cârlan, asistent tehnic fiind Alexandru Vintilescu.

„Agenția Națională de Presă Agerpres a lansat, oficial, în data de 22 februarie 2018 documentarul video „Marea Unire – România, la 100 de ani”, special conceput pentru sărbătorirea Centenarului. Pe parcursul anului 2018, Agerpres a organizat și va organiza mai multe evenimente, în România și în străinătate, dedicate Centenarului Marii Uniri”, se mai menţionează în comunicat.

Trailerul documentarului poate fi accesat la următoarea adresă web: https://goo.gl/3V2Xfa.

Despre Agerpres

Fondată în 1889, Agerpres este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile Agerpres se regăsesc: fluxurile de știri tematice, fluxurile de limbă engleză și maghiară, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE