Home / Invatamant / Peste 900 de elevi, implicaţi în Programul naţional „Şcoala Siguranţei Tedi”

Peste 900 de elevi, implicaţi în Programul naţional „Şcoala Siguranţei Tedi”

Delincvenţa juvenilă este un segment al criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, reprezentând una dintre priorităţile de lucru ale Poliţiei Române, sens în care, la nivel naţional se derulează permanent numeroase activităţi, campanii şi proiecte, care vizează informarea şi educarea copiilor şi adolescenţilor în sensul adoptării unui comportament antidelictual şi antivictimal.

În acest context, în anul şcolar 2015-2106, s-a derulat prima ediţie a Programului Şcoala Siguranţei Tedi, în baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Maspex România, desfăşurat la nivel naţional, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

„Datorită impactului pozitiv în rândul participanţilor, proiectul a fost reluat, în prezent încheindu-se cea de-a treia ediţie, 2017-2018. În judeţul Mureş, la ediţiile precedente, peste 1.700 de elevi din judeţ au fost implicaţi de către cadrele didactice. Scopul acestui demers este informarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care pot fi expuşi şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor. Beneficiari sunt elevii din clasele I, ce se află la începutul unei perioade importante din viaţă, confruntându-se cu noi provocări şi confruntându-se cu situaţia de a lua primele decizii fără ajutorul părinţilor”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Interes tot mai ridicat

Potrivit sursei citate, în acest an şcolar, 60 de cadre didactice/clase din 48 unităţi şcolare s-au înscris în proiect, totalul de elevi beneficiari ridicându-se din nou la peste 900!

„Îmbucurător este faptul că, dintre şcolile înscrise, 31 au fost din mediul rural! Poliţiştii de prevenire, ordine publică rural şi rutieri au sprijinit cadrele didactice în derularea activităţilor, feed-back-ul fiind din nou unul pozitiv. Aceştia au discutat cu elevii subiecte referitoare la tot ceea ce presupune siguranţa acestora: de la siguranţa rutieră, la cea personală şi a bunurilor, până la siguranţa în mediul online. Astfel, copiii au fost informaţi referitor la regulile de circulaţie pietonală sau ca pasageri în mijloace auto, dar şi la modul în care trebuie să reacţioneze în cazul în care se pierd sau cum să-şi protejeze bunurile. Materialele de suport primite de şcoli au fost deosebit de atractive: cărţi de colorat, idei de activităţi, pliante pentru părinţi, toate acestea putând fi vizualizate de către orice persoană interesată pe www.scoalatedi.ro, alături de diverse jocuri educative! Felicitări tuturor celor implicaţi, iar cadrelor didactice interesate le reamintim că înscrierea în proiect se face pe pagina web menţionată!”, au mai transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Citeste si:  Poliția Mureș, acțiuni împotriva ilegalităților din domeniul silvic

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Te iubesc Zi de Zi

De Valentine’s Day poți face o declarație de dragoste cu totul specială. Dacă ai o …