Home / Cultură / Seară magică cu Trio Rosenberg la „Harmonia Cordis”

Seară magică cu Trio Rosenberg la „Harmonia Cordis”

Festivalul Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis” a debutat marți seara în Cetatea Medievală din Târgu-Mureș  cu o seară muzicală pe cinste adusă iubitorilor muzicii de Trio Rosenberg din Olanda, capul de afiș al celei de a XIII-a ediții „Harmonia Cordis”.

Cetatea s-a umplut de lumea venită să asiste la o muzică sinceră și curată, primii care au încântat publicul fiind Babțan-Varga Flórián și Manaf Serghei, primul cu o minunata compoziție Andy Mckee, ”Drifting”.

Seara a continuat cu un duo binecunoscut publicului „Harmonia Cordis”, Tudor Gliga și  Orosz Dávid care au oferit publicului  o minunată călătorie muzicală, de la acordurile clasice la cele pop, grație compozițiilor  semnate  Adrian Andrei, Béla Bartók, Tchaikovsky sau Stanley Myers.

Momentul culminant al serii a fost recitalul susținut de Stochelo Rosenberg- chitară solo, Nous’che Rosenberg- chitară ritmică și  Nonnie Rosenbe-contrabas, Trio Rosenberg, aflați în premieră pe o scenă din România.

„Ne bucurăm să fim prezenți pentru prima dată în România, aici la acest minunat festival. Muzica noastră este inspirată din creația marelui Django Reinhardt. Spiritul său ne călăzuiește în toată muzica care o cântăm de întreaga noastră familie de peste un secol”, a spus în deschiderea concertului Nous’che Rosenberg.

Au răsunat pe scena din Cetate piese precum  ”Douce Ambiance”,  ”Festival 48”,  ”For Sephora”,  ”Coquette”, ”Dark Eyes” („Les Yeux Noirs”) care la prima vedere poate că nu au spus mare lucru, dar au sunat de minune.

A fost o seară cum nu se putea mai minunată pentru a deschide cea de a XIII-a ediție a Festivalului „Harmonia Cordis” care va monopolizat toată săptămâna urbea mureșeană cu artiști și muzici de valoare , devotați slujitori ai artei sunetelor adusă de magia chitării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mesajul primarului Márk Endre de Ziua Națională a României

„Dragi reghineni!  Sărbătoarea națională a unei țări simbolizează forța unei comunități, care în spiritul unirii, …