Share

Home / Agricultura / Expoziție și Târg de Brânzeturi

Expoziție și Târg de Brânzeturi

Mâine, 14 septembrie, Atelierul de Prezentare și Muzeul Petry, premiat la Hungarian Quality Product Award în 2016, organizează între orele 9:00 -19:00 Expoziția și târgul de brânzeturi din Transilvania în Târgu-Mureș, pe strada Scăricica nr. 1.

În cadrul evenimentului se vor degusta specialități de brânzeturi și vinuri, iar copiii se vor distra prin rolarea cașcavalului sau prin degresarea laptelui. La eveniment va avea loc și competiția de brânzeturi.

Sterczer Sándor, din comuna Sânzieni, județul Covasna, va fi și el prezent la expoziție. „Suntem o fermă familială și dorim să și rămânem așa. Efectivul actual este de 19 bovine, din care 12 sunt vaci de lapte, 3 sunt juninci gestante și avem 4 vițele. Cu fabricarea brânzeturilor mă ocup de 5 ani. La început am învățat din cărți de specialitate, după care am participat la mai multe cursuri de specialitate, în domeniul fabricării brânzeturilor. La început am învățat de la un maistru din Ungaria, după care am participat la cursurile unui specialist în domeniul fabricării brânzeturilor maturate. În continuare particip în fiecare an la cursuri de perfecționare pentru că sunt conștient de faptul că în acest domeniu nu ajunge să fii doar bun și trebuie să încercăm să ajungem cei mai buni” a transmis acesta.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: SS 2019, colecţie de primăvară-vară lansată de Târnava Sighişoara

Lansată de curând, în luna aprilie, Colecţia SS 2019 continuă tradiţia societăţii Târnava SA Sighişoara …

Share
Share