Weekend prelungit la sfârșitul lunii noiembrie Social
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 341 Vizualizări

Weekend prelungit la sfârșitul lunii noiembrie

La sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie, ne așteaptă o mini-vacanță. Aceasta nu va fi la fel de lungă ca anul trecut când Sfântul Andrei și Ziua Națională a României au picat joi, respectiv vineri, ci va fi doar un weekend prelungit întrucât Sfântul Andrei va pica vineri, iar Ziua Națională a României sâmbătă.

Conform site-ului avocatnet, în situația în care salariații sunt nevoiți să lucreze în zilele libere, angajatorii sunt obligați să le acorde acestora compensații. Astfel, pentru activitatea prestată în zile nelucrătoare, salariații au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile, iar dacă aceștia nu pot primi timp liber, au dreptul de a primi un spor de cel puțin 100% din salariul de bază.

Potrivit legislației în vigoare, angajatorii sunt obligați să acorde timp liber salariaților în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală, dar există și categorii de angajați care trebuie să se prezinte la lucru chiar și în aceste zile. Ne referim aici la angajații din unitățile sanitare sau cele de alimentație publică, precum și despre locurile de muncă în care activitatea nu se poate întrerupe din cauza caracterului procesului de producție sau specificul activității. Angajatorii care nu acordă salariaților timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile, riscă amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE