Home / Administratie / Prima zi de serviciu pentru o nouă generaţie de jandarmi

Prima zi de serviciu pentru o nouă generaţie de jandarmi

20 de subofițeri au ales Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, ca urmare a absolvirii școlii militare, şi şi-au început activitatea luni, 5 noiembrie.

Cei 20 de jandarmi fac parte din promoția Centenarului Marii Uniri, absolvenți ai școlilor militare de subofițeri ale Jandarmeriei Române: 11 de la Fălticeni și 9 de la Drăgășani.

„La festivitățile de absolvire, care au avut loc vineri, 2 noiembrie, ei au fost avansați la gradul de sergent major. Conform preferințelor exprimate și a funcțiilor vacante existente, 3 fete și 17 băieți au fost repartizați, în vederea încadrării în serviciu, la Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș. Cei mai tineri colegi ai noștri au vârste cuprinse între 19 și 27 de ani și sunt animați de țeluri diferite în cariera ce și-au ales-o, spre exemplu, doi dintre ei, Adriana și Valentin din dragoste unul pentru celălalt, au ales să urmeze același drum și în plan profesional, alegând cariera de militar jandarm”, a precizat cpt. Adina Chiş, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş.După o scurtă perioadă de acomodare, subofițerii vor fi repartizați la subunitățile operative ale unității, unde timp de şase luni își vor desfășura activitatea sub îndrumarea unui tutore profesional.

„La început de drum, domnul împuternicit comandant lt. col. Bitere Ionuț i-a asigurat pe proaspeții absolvenți de toată deschiderea și sprijinul, pentru a se integra rapid în colectivul jandarmilor mureșeni, urându-le: „Felicitări și mult succes în carieră!”, a mai transmis cpt. Adina Chiş.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ședința lunii aprilie a Consiliului local Luduș

Pentru a treia oară în acest an, primarul Cristian Moldovan a convocat ședința ordinară a …