Icoana sfinților erarhi pentru Lucreția Cadar din partea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 465 Vizualizări

Icoana sfinților erarhi pentru Lucreția Cadar din partea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, i-a acordat primarului comunei Deda, Lucreția Cadar, în semn de apreciere pentru eforturile despuse în sprijinirea construcției capelei mortuare din localitatea Filea, icoana sfinților erarhi bălgrădeni.

„Nu am să-i ofer Diploma de aleasă cinstire doamnei primar Lucreția Cadar  deoarece i-am dat o asemenea diplomă la Mănăstirea de la Socol.  Atunci, m-am gândit că doamna Lucreția este o persoană extrem de specială, un edil harismatic care are frică de Dumnezeu și respect față de oameni , și atunci îi ofer ceea ce le dau și preoților care au toate rangurile , și anume icoana sfinților erarhi bălgrădeni, Mărturisitorii Simion Ştefan, Ilie Iorest și Sava Brancovici care, în vremuri grele au apărat ortodoxia și au promovat cultura autohtonă și limba românească”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Deda, punct de reper pentru spațiul nostru transilvănean

La rândul său, primarul comunei Deda, Lucreția Cadar a subliniat momentul de sărbătoare adus de vizita Înaltpreasfințitului Părinte Irineu pe Valea Mureșului în mijlocul credincioșilor acestei minunate zone încărcată de tradiții și spiritualitate.

„Deda, frumoasa așezare de la poalele Munților Călimani,  pe malul drept al râului Mureș,  reprezintă  un punct de reper pentru spațiul nostru transilvănean. Dar,  în același timp este și o vatră a românismului, prin personalitățile care le-a dat de-alungul timpului, prin istoria, prin cultura, tradiția și spiritualitatea sa. Biserica noastră ortodoxă este adânc înrădăcinată  în zona noastră, fiind reprezentativă pe întreaga vale a Mureșului Superior. Aici la Filea, se scrie o filă de istorie pentru comuna Deda,  prin realizarea sfințirii acestei  capelei mortuare a bisericii ortodoxe din satul Filea. Suntem onorați de prezența în mijlocul nostru a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul nostru , semn al dragostei ce o poartă pentru creștinii noștri, pentru  toți locuitorii acestei minunate văi.  Noi, Primăria Deda, împreună cu Consiliul Local,  facem în viața noastră de zi cu zi lucruri care sunt necesare comunității și locuitorilor comunei noastre. Doresc să-l asigur pe Înaltpreasfinția Sa de dorința noastră că și în viitor , cu credință și nădejde  în Dumnezeu,  vom face lucrurile care sunt necesare  pentru propășirea neamului românesc, pentru binele locuitorilor noștri, printr-o bună colaborare cu preoții din satele noastre spre slava lui Dumnezeu”, a spus Lucreția Cadar, primarul comunei Deda.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE