Share

Home / Consiliul Judetean Mures / Proiectul buncărului de radioterapie avansează

Proiectul buncărului de radioterapie avansează

Aleşii judeţeni au aprobat joi, 22 noiembrie, într-o şedinţă ordinară de lucru, realizarea de către Spitalul Clinic Județean Mureș a lucrării „Construire buncăr și spații conexe-laborator radioterapie, amenajări exterioare, demolare corp C9, alimentare cu energie electrică, eliberare de amplasament, branșamente utilități”. Hotărârea adoptată de Consiliul Judeţean Mureş constituie acordul proprietarului pentru realizarea lucrărilor de investiție la respectivul proiect, în conformitate cu Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Când va fi gata buncărul

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, prin proiectul privind reforma sectorului sanitar „Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar”, Ministerul Sănătăţii a planificat achiziţionarea de echipamente destinate centrelor de radioterapie naţionale, urmând a se asigura o astfel de finanţare inclusiv pentru Secţia Clinică de Oncologie Medicală şi Laboratorul de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

În acest sens, a fost întocmit de către societăţile Cubicon Invest și Instal un proiect pentru realizarea lucrării „Construire buncăr și spații conexe-laborator radioterapie, amenajări exterioare, demolare corp C9, alimentare cu energie electrică, eliberare de amplasament, branșamente utilități”, iar prin Certificatul de Urbanism nr. 1980/17 octombrie 2018, Primăria municipiului Târgu-Mureş solicită acordul proprietarului imobilului pentru realizarea acestei lucrări.

„Momentan, proiectul construirii buncărului este în faza în care deja s-a aprobat DTAC-ul, asta înseamnă că practic proiectul tehnic există şi în perioada imediat următoare se va începe construcţia efectivă a buncărului. Contractul a fost semnat pentru 11 luni, deci undeva în preajma lunii august 2019 – bineînţeles asta depinde şi de perioada de iarnă, de cum poate să avanseze constructorul – trebuie să se finalizeze construcţia acestui buncăr. Undeva la sfârşitul anului viitor trebuie să fie pus în funcţiune acest buncăr”, a declarat Péter Ferenc.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Autobuze hibrid și străzi modernizate în Reghin prin proiecte cu finanțare europeană

Municipalitatea din Reghin este la cel de-al treilea contract de finanțare prin Programul Operațional Regional …

Share
Share