Home / Cultură / Centenarul Marii Uniri aniversat de bibliotecari

Centenarul Marii Uniri aniversat de bibliotecari

Asociația Culturală BVM („Barză, Viezure, Mânz”), în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Consiliul Județean Mureș și Biblioteca Județeană Mureș lansează proiectul “Centenarul Marii Uniri. Un secol de carte românească. Conferință națională pentru bibliotecari.”

Prelegeri de interes

Conferința se va desfășura vineri, 14 decembrie, între orele 10.00 -14.00, la Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu-Mureș, şi se adresează bibliotecilor județene din România, dar și publicului larg, și își propune să aducă în prim-plan rolul cărții și al bibliotecilor de-a lungul ultimei sute de ani.

“Prelegerile for fi susținute de personalități din domeniile culturii scrise, care își propun să aducă în fața publicului consumator de lectură informații interesante și inedite”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de Informare și Relații Publice al Bibliotecii Județene Mureș.

Pe agenda conferinţei se află următoarele prelegeri: “Marea Unire în cărțile și documentele vremii” de dr. Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș, “Centenarul Marii Uniri. Bilanțul unui veac de istorie” de dr. Cosmin Popa, cercetător științific principal la Institutul de istorie “Nicolae Iorga” din București şi “Cartea, un instrument al libertății. Povestea literaturii române în 100 de ani” de Ion Bogdan Lefter, poet, eseist, critic și istoric literar.

Vizită la Biblioteca „Teleki-Bolyai”

La finalul conferinței, bibliotecarii vor efectua o vizită la Biblioteca „Teleki-Bolyai”, deschisă publicului larg în anul 1802 şi considerată un adevărat simbol al culturii scrise.

“În cadrul proiectului, bibliotecile județene vor primi un fond de carte românească dedicată Centenarului Marii Uniri. Acțiunea este finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin programul de finanțare nerambursabilă a manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial”, se mai menţionează în comunicat.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ULTIMA ORĂ! Restricții anunțate la Târgu Mureș!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a adoptat sâmbătă, 10 aprilie 2021, Hotărârea nr. …