Share

Home / Slider / Hrană, căldură şi adăpost la Azilul de noapte din Târgu-Mureş!

Hrană, căldură şi adăpost la Azilul de noapte din Târgu-Mureş!

154 de persoane fără adăpost sunt cazate, în prezent, la Azilul de noapte situat pe strada Rozmarinului nr. 36 din municipiul Târgu-Mureş.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Târgu-Mureş, având în vedere condiţiile sezonului rece au fost create toate condiţiile pentru funcţionarea corespunzătoare a aşezământului.

Azilul are o capacitate de 120 de locuri şi este destinat adăpostirii, pe o perioadă determinată, a persoanelor fără adăpost, care au avut ultimul domiciliu în municipiul Târgu-Mureş. Acestora li se asigură din partea primăriei haine de schimb, consiliere socială, iar celor care nu au posibilitatea de a se hrăni, sunt orientaţi către Cantina socială, în vederea servirii unei mese calde în această perioadă.

„Ca întotdeauna, suntem pregătiţi şi în acest sezon rece să-i adăpostim pe cei loviţi de soartă, oferindu-le hrană, căldură şi adăpost”, a declarat Claudiu Maior, consilier al primarului.

„Centrul Social – Adăpost de noapte” a fost înfiinţat prin Hotărârea Consiliului Local Târgu-Mureș nr. 103/16 decembrie 1997, în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială.

“Scopul serviciului social îl reprezintă cazarea pe timp de noapte, activităţi de informare, consiliere, de inserţie/reinserţie socială, precum şi alte activităţi administrative pentru persoane adulte fără adăpost, care au avut ultimul domiciliu stabil pe raza municipiului Târgu-Mureş şi în momentul solicitării serviciului social nu își pot asigura, prin forțe proprii, nici un fel de adăpost și nu au aparţinători care i-ar putea găzdui. Activitatea Centrului social este făcută publică prin mass-media, în vederea informării şi conştientizării comunităţii privind categoria socială vulnerabilă a persoanelor fără adăpost, precum şi asupra serviciilor sociale de care aceştia beneficiază”, au transmis reprezentanţii Biroului de presă al Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dezvoltatorii imobiliari pot răsufla ușurați

Consilierii locali târgumureșeni au revenit asupra Hotărârii nr. 206, adoptate în ședința din 4 iulie …

Share
Share