Home / Administratie / PNL, şah la prefect pe tema consilierilor excluşi din Consiliul Local Târgu-Mureş

PNL, şah la prefect pe tema consilierilor excluşi din Consiliul Local Târgu-Mureş

Conducerea Partidului Naţional Liberal (PNL) Târgu-Mureș a sesizat Instituția Prefectului județul Mureș în legătură cu excluderea din partid a cinci consilieri locali aleși pe lista PNL Târgu-Mureş la alegerile locale din iunie 2016.

Potrivit unui comunicat remis joi, 14 februarie, de Biroul de presă al PNL Târgu-Mureş, “legea îi conferă prefectului atribuțiunea de a constata încetarea mandatului de consilier local, respectiv pierderea de către consilier a calității de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales.”

“Având în vedere faptul că prefectul trebuie să îndeplinească, în temeiul legii, o formalitate necesară în vederea funcționării autorității administrației publice, îi atragem atenția prefectului de Mureș că orice întârziere în emiterea ordinului de încetare a mandatelor consilierilor locali reprezintă o piedică în buna funcționare a administrației locale și o ignorare a votului acordat Partidului Național Liberal de către târgumureșeni. Pentru ca PNL să desemneze membrii supleanți care urmează să ocupe locurile rămase libere, este nevoie de vacantarea acestora prin ordinul formal și obligatoriu legal al prefectului de Mureș. Încrederea târgumureșenilor în Partidul Național Liberal, manifestată prin votul acestora la cele mai recente  alegeri locale, trebuie să se regăsească în revenirea urgentă a Partidului Național Liberal în Consiliul Local al Municipiului Târgu-Mureș”, se menţionează în comunicat.Cine sunt consilierii excluşi

Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal filiala Mureș a validat joi, 7 februarie, propunerea organizației PNL Târgu-Mureș de excludere din partid a consilierilor locali ai PNL prezenți la ședința Consiliului Local Municipal Târgu-Mureș din data de 31 ianuarie 2019.

Cei cinci consilieri excluşi din PNL sunt: Pavel Dumitru, Vasile Miculi, Radu Todoran, Dumitru Matei şi Călin Moldovan.

Alex TOTH

1 comentariu

  1. Este o chestiune care intra in competenta exclusiva a Prefectului de a emite ordinul prin care constata incetarea de drept,ianinte de termen a mandatului consilierilor locali.Cu privire la termenul de 3o de zile de la sesizarea prefectului de catre formatiunea politica in cauza , termen in care prefectul trebuie sa emita ordinul prin care constata incetarea mandatelor consilierilor in discutie , fac precizarea ca desi este cuprins intr-o norma juridica imperativa ,acesta este un termen de recomandare , intrucit legiuitorul nu prevede nicio sanctiune corelativa nerespectarii acestuia de catre Prefect.Exista precedent .din pacate , pe o speta identica,dar nu in timpul actualului Prefect.
    A se vedea si Decizia ICCJ nr.45/2017 pronuntata in temeiul art.519 din Codul de pr.civila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vehiculele abandonate în parcările și pe drumurile publice vor fi ridicate

Inițiativa senatorului USR Nicu Fălcoi, care va permite degajarea mai rapidă a drumurilor și parcărilor …