Share

Home / Religie / Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Irineu la Criș

Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Irineu la Criș

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei și-a continuat, duminică, 24 februarie, vizita în protopopiatul Sighișoara, poposind în mijlocul credincioșilor din parohia Criș. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Învierea Domnului” din localitate. De asemenea, după celebrarea Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Anisia-Maria, fiica părintelui paroh Bogdan Culici.

„Inima mea freamătă de bucurie acum când mă aflu în satul mureșan Criș, o veritabilă vatră etnică din care, de-a lungul vremii, au odrăslit tradiții, obiceiuri și datini sănătoase. Aici trăiesc țărani cinstiți și harnici, a căror viață este străbătută de fiorul credinței în Dumnezeu și al iubirii de neam. Satul românesc de astăzi, cu biserici și cimitire vechi, cu troițe sfinte și case țărănești, ne vorbește tainic despre continuitatea fizică și spirituală a poporului nostru. Aici poate fi redescoperită omenia românească, despre care părintele Dumitru Stăniloae ne spune că este «suprema aristocrație posibilă»”, au fost cuvintele rostite de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Biserica păstorită de părintele Bogdan Culici

Biserica „Învierea Domnului” din localitatea Criș a fost edificată în urmă cu aproape trei secole, între anii 1732-1733. În anul 1986, locașul de cult a fost împodobit cu haina picturii, lucrarea fiind executată în tehnica fresco de către pictorul Nicolae Govoreanu. În anul 2001, în timpul păstoririi preotului Marius Moldovan, au fost efectuate ample lucrări de restaurare a edificiului, fiind înlocuită o parte a tencuielii exterioare a locașului de închinare. Începând cu anul 2017, comunitatea credincioșilor dreptslăvitori din parohia Criș este păstorită de către părintele Bogdan Culici.

Sursă: www.reintregirea.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Biserica din parohia Fânațe, resfințită de ÎPS Irineu

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent duminică, 28 iulie, a VI-a …

Share
Share