De la baschet la actorie: Târgumureșeanul Attila Vajda, actor în seria Star Wars Slider
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 1386 Vizualizări

De la baschet la actorie: Târgumureșeanul Attila Vajda, actor în seria Star Wars

Pornit ca baschetbalist în 1996 la echipa de juniori 1 CSȘ Târgu-Mureș, cu regretatul antrenor Fodor Tibor, fostul atlet de 37 de ani a debutat anul trecut în lumea Hollywoodului în celebra serie Star Wars, alături de actorul Woody Harrelson, și anume în „Solo: A Star Wars Story”, filmul care relatează întâlnirea dintre Han Solo și Chewbacca, înainte ca aceștia să se alăture forțelor rebele.

A fost nevoit să renunțe la cariera sa de atlet din cauza mai multor accidentări. „Prima mea accidentare a fost în returul campionatului 2001, la Zalaegerszeg, am făcut ruptură de ligament încrucișat, plus tendinită. Operația a fost cu succes pentru moment, dar, de atunci și până să îmi închei cariera, am avut probleme frecvente, cu multe pauze pe parcurs”, a spus Attila.

Un rol important

În film, personajul său, Sagwa, a fost luat prizonier în urma încercării de a-și apăra semenii în fața patrulelor imperiale. El a fost transportat în minele de pe planeta Kessel și, împreună cu ceilalți sclavi, a fost forțat să extragă materialul valoros care se numește Coaxium și care se folosea pentru propulsarea motoarelor navetelor spațiale. Materialul făcea posibilă călătoria în hiperspațiu sau transformarea materialului valoros în tot felul de droguri. Sagwa a muncit pentru sindicatul Pyke, care lucra pentru lumea interlopă criminală într-o atmosferă dură, fără oxigen îndeajuns, fără lumină naturală, fără nutriție. Sagwa a trebuit să emane ură, dorință de răzbunare, dar, în același timp, răbdare și control, să fie om de echipă și un războinic curajos.

Pentru acest rol, Attila s-a pregătit cu perioade lungi de antrenament fizic alături de echipa de cascadori, echipa de coregrafie, cei de la efecte vizuale și cu echipa de creaturi. „Nu a fost ușor să joc un wookie. Condițiile de pe platourile de filmare erau reale, mă simțeam pe planeta Kessel, eram în minele din Kessel, exploziile erau controlate și foarte reale, zgomotul și valul de tensiune produse de sclavi în timpul evadării au fost cât se poate de reale. Efortul depus în evadare a trebuit să fie maxim și toate astea în costumul lui Sagwa. Am slăbit fizic în acel timp. În total, partea cu filmările mele a ținut două luni”, a declarat Attila pentru un ziar național.

„Woody e un om lejer și prietenos”

El crede că ceea ce l-a propulsat în fața altor candidați a fost condiția fizică pusă la punct pe parcursul carierei de baschet, postura fizică de 2,03 metri, dar bineînțeles și atitudinea și abilitățile de a intra în rol de care a dat dovadă.

„Către baschet am fost îndrumat de mama mea, în ciuda faptului că nu avea nici un fel de tangență cu acest sport. Știa doar că sunt un copil activ și am nevoie de un sport în care să-mi pot consuma energia. Apoi am văzut filmul „Albii nu pot să sară”, cu Woody Harrelson, iar asta m-a ambiționat doar în sensul să demonstrez că și albii pot să sară. Woody e un om lejer și prietenos. Am stat de vorbă, m-a întrebat de unde provin, am vorbit despre baschet, despre familia mea. Iar la finalul filmărilor, directorul Ron Howard a propus un joc de baschet, Joonas Suotamo, Chewbacca, în film, fiind și el baschetbalist în trecut. Per total, a fost o experiență extraordinar de frumoasă”, a concluzionat Attila pentru același ziar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE