Dacian Costea confirmă așteptările, cu mari emoții Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 814 Vizualizări

Dacian Costea confirmă așteptările, cu mari emoții

Un lot de șapre atleți ai Liceului cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu-Mureș a participat la sfârșitul săptămânii la finalele Campionatului Național de atletism la categoria juniorilor II. Ultima întrecere pe teren acoperit a sezonului a avut loc în sala „Ion Söter” din București, aceeași în care s-au disputat din două în două săptămâni Naționalele de la categoriile Tineret și Juniori I.

Din lotul însoțit de antrenorul Szabo Ferenc principalul candidat la o medalie era Dacian Costea, la proba de săritura cu prăjina. Speranțele antrenorului Szabo Ferenc erau îndreptățite, ținând cont de faptul că elevul său a urcat pe podium la ambele categorii de vârstă superioare. Dacian Costea cucerise în urmă cu o lună medalia de bronz la categoria Tineret, cu o săritură de 4,10 metri, iar în urmă cu două săptămâni a obținut argintul la Juniori I, îmbunătățindu-și recordul personal cu 20 centimetri. Atletul mureșean junior II pornea astfel din postura de favorit la finalele categoriei sale. Profitând de vremea prielnică dinaintea finalelor, acesta și-a doborât recordul personal la antrenamentul de pe terenul Liceului Teoretic „Bolyai Farkas”, singurul din oraș dealtfel pe care se poate practica atletismul. Cu o săritură de 4,40 metri speranțele erau și mai mari. La București nu a mai ieșit însă chiar cum și-ar fi dorit, dar parcă fără suspans victoria nu are atât de mult farmec. Dacian și-a doborât totuși recordul personal și într-o competiție oficială, omologată de această dată. Săritura care i-a adus titlul național mult râvnit a fost de 4,35 metri, dar aceasta a fost reușită la ultima încercare. Înaintea acesteia atletul mureșean era devansat de bucureșteanul Răzvan Doroftei, legitimat la CSȘ 5-CS Rapid, cu o săritură de 4,25. Ceilalți finaliști au fost departe de cei doi care și-au disputat titlul. Dinamovistul David Irimia a obținut  bronzul cu doar 3,55, fiind urmat de al doilea săritor mureșean, Balázs Norbert Zsolt, cu 3,05.

Finale de puțin ratate

Performanța lui Dacian Costea, obținută cu ceva emoții a fost una scontată totuși, prevăzută de antrenorul Szabo Ferenc. Acesta speră că elevul său va reuși la începutul sezonului în aer liger să sară 4,50, performanță care i-ar aduce calificarea la un puternic turneu internațional, în Azebajdjan, la Baku. Din păcate colegii lui care au participat în această competiție nu au intrat în lupta pentru medalii. În afară de al doilea prăjinist amintit, la start s-au mai aflat trei concurenți în proba de 60 metri Natalia Bianca Stoica la fete, Pápai Levente Csaba și Farkas Norbert la băieți, Labancz Tamás la înălțime și Teodora Teut la lungime, unii ratând cu foarte puțin intrarea în finalele probelor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE