FOTO: Ziua Poliţiei Române, sărbătorită în Cetatea Medievală Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 525 Vizualizări

FOTO: Ziua Poliţiei Române, sărbătorită în Cetatea Medievală

Cu prilejul aniversării a 197 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române, a devenit deja o tradiţie ca poliţiştii să fie alături de copii pentru a sărbători. Anul acesta activităţile au fost organizate în Cetatea Medievală din Târgu-Mureş.

În seria manifestărilor aniversare, un loc important îl ocupă activităţile organizate cu şi pentru cei mai mici dintre cetăţeni, iar cele din acest an sunt o continuare a celor din anii precedenţi şi au ca scop apropierea tinerilor de poliţie şi eliminarea barierelor de comunicare dintre cetăţeni şi această instituţie.

Poliţiştii mureşeni, din cadrul mai multor structuri, alături de domnii Mircea Duşa – prefect al judeţului Mureş, Cîmpeanu Alexandru – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, precum şi de reprezentanţii instituţiilor colaboratoare din judeţ, s-au bucurat de prezenţa a peste 350 de copii preşcolari şi din clasele I-IV, de la mai multe unităţi de învăţământ, din judeţul Mureş.

Am pregătit oaspeţilor lucruri interesante. Aceştia au putut observa îndeaproape instrumentele folosite de criminalişti pentru prelevarea de probe, primind explicaţii despre cercetarea la faţa locului  și modul în care se amprentează persoanele.

Totodată, a fost prezentată autospeciala şi motocicleta poliţiei rutiere, copiii primind atât informaţii, cât şi sfaturi pentru circulaţie în siguranţă.

Prezenţi au fost şi poliţiştii Serviciului de Acţiuni Speciale, care şi-au prezentat echipamentul, iar copiii au aflat despre rolul acestei structuri, cazurile în care intervin, rolul cagulei ş.a.

De asemenea, copiii au făcut cunoştinţă cu Rui, câinele poliţist, care a constituit una dintre atracţiile zilei.

La sfârșitul vizitei cei mici au primit dulciuri şi steguleţe.

În activităţile preventive ale Poliţiei s-au implicat nişte oameni deosebiţi, respectiv grupul de studenţi ai Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir, implicaţi în Proiectul „Tineri pentru Tineri”, grupul Voluntarex, coordonat de doi psihologi şcolari, care se reuneşte lunar şi se implică în campanii de informare, dar şi în acţiuni umanitare, precum şi grupul

Micilor poliţişti din Cristeşti, ce a luat fiinţă în urmă cu 10 ani, format din 13 elevi de diferite vârste şi care se implică în activităţi de prevenire şi  campanii de informare.

Cu acest prilej, astăzi, le-am arătat aprecierea noastră pentru implicarea de care au dat dovadă, oferindu-le diplome de merit.

Totodată, pentru marcarea Zilei Poliţiei Române, Poliţia mureşeană a organizat concursul de desene-felicitări, pentru a afla cum văd copiii instituţia noastră, iar în cadrul activităţii de astăzi, au fost înmânate premiile celor 14 câştigători, oferite cu sprijinul Salvaţi Copiii şi Herlitz.

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE