Home / Cultură / „Coming of stAge”, la Maratonul de Artă

„Coming of stAge”, la Maratonul de Artă

Cu o noapte înainte de spectacolul de absolvire, un grup de studenți la masteratul de actorie fac o ultimă repetiție generală clandestină după o vizionare dezastruoasă cu profesorii lor. Piesa pe care o repetă – „Dakota” de Peter H. Sanchez – este un text american contemporan contondent, plin de provocări și probleme pentru tinerii actori
Dede, Carmen, Edina, Lore și Dragoș. Limbaj licențios, rol în travesti, contre-emploi, sau emploi absolut, limbajul semnelor și interpretarea unei persoane cu dezabilități, jocul într-o limbă non-nativă, typecasting-ul sunt doar câteva dintre obstacolele pe care viitorii proaspeți absolvenți trebuie să le treacă în această ultimă seară. Dincolo de toate fricile și complexele pe care au nevoie să le depășească, rămâne marea întrebare de la pășirea într-o nouă etapă a carierei și a vieții lor: și eu de mâine ce fac?

Conform descrierii existente pe pagina de Facebook a evenimentului, „Coming of stAge”, care a pornit de la o investigație a greșelii în teatru, este o poveste inspirată din materiale de arhivă, interviuri cu personalități ale lumii teatrale profesioniste, experiențe și povești personale culese de studenții anului I Masterat – Actorie, regizorul Radu Apostol și dramaturgul Peca Ștefan în martie și aprilie 2018.

Spectacolul va avea loc marți, 26 martie, ora 19:00, la Teatrul Studio (Str. Köteles Sámuel nr. 6, Târgu-Mureş), în cadrul Festivalului UAT’s Next – Maratonul de Artă.

Din distribuție fac parte: Dragoș Florea, Carmen Ghiurco, Lore Cleo, Edina Soós și Andreea Drăgan.

Piesa e o adaptare de Peca Ștefan după „Dakota sau Spread your Wings” de Peter H. Sanchez. Regia artistică îi aparține lui Radu Apostol, scenografia e realizată de Gabi Albu, iar asistent de regie este Cristi Bojan.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 18 ani.

Rezervările se fac la adresa de email rezervari@teatrulstudio.ro sau pe site-ul www.teatrulstudio.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Eveniment științific pentru ludușeni

La sfârșitul lunii mai 2021 au ieșit de sub teascurile tipografiei University Press din Târgu …