Voleibalistele junioare luptă din nou pentru titlu Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 148 Vizualizări

Voleibalistele junioare luptă din nou pentru titlu

Medaliată cu bronz la ultima ediție a Campionatului Național de volei al junioarelor, CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș va încerca în acest an să redobândească titlul, în calitate de gazde. Turneul final se va disputa începând de miercuri, până duminică, în sala UMF „Anton Pongracz”. După ce în ediția trecută turneul final s-a disputat cu două serii a câte patru echipe, semifinale „în cruce” și finale, în ediția actuală s-a revenit la sistemul turneu de șase echipe. Mureșencele cuceriseră în urmă cu doi ani medaliile de argint după finala disputată tot în turneu de șase la Buziaș, cedând în fața formației Agroland Timișoara, anul trecut la București au cedat din nou în fața bănățencelor cu 1-3, dar în semifinală de această dată, după care au învins cu același scor CSM București în finala mică. Ultimul titlu câștigat de formația mureșeană a fost tot în sala din Târgu-Mureș în urmă cu trei ani, după o finală câștigată cu aceeași Agroland Timișoara, în set decisiv.

 

Echipă practic de primul eșalon

Formația mureșeană pornește din postura de favorită din mai multe puncte de vedere. Aproape întreg lotul este același care a evoluat la nou înființatul Club Sportiv Municipal Târgu-Mureș în seria Vest a Diviziei A2 și are moralul ridicat după ce vin tocmai după reușirea revenirii în primul eșalon, obținută la sfârșitul săptămânii în urma turneului disputat în aceeași sală. Mureșencele vor avea ca adversare echipele care au câștigat grupele semifinale, disputate în urmă cu nici trei săptămâni. Acestea sunt CTF Mihai I București (Rapid), CSM București, CSȘ Lugoj, CSȘ Bacău și Dinamo București. Dintre cele șase echipe participante doar trei au fost gazde la turneele semifinale, printre care și formația mureșeană. Mureșencele reușiseră la acest turneu, ca și în prima fază, a grupelor, să se impună în toate jocurile în doar trei seturi, trecând pe rând de LPS Suceava, CSȘ 2 CNE Baia Mare și Juvenil NT Brașov.

Ținând cont de toate aceste aspecte, formația antrenorului Predrag Zukovic, având și avantajul terenului propriu și suporterii alături, are mari șanse să obțină titlul pe care îl mai cuceriseră de trei ori în ultimul deceniu și s-au aflat de fiecare dată pe podium. Valoarea adversarelor este însă o necunoscută, toate cele cinci venind din grupe cu care nu s-au întâlnit, cu o eventuală excepție, cea a formației din Lugoj, care a evoluat la rândul ei la CSM din orașul bănățean în ediția abia încheiată a eșalonului secund.

Programul partidelor din cele cinci zile va fi stabilit în ședința tehnică din preziua partidei, marți seara mai exact, dar probabil cele trei partide ale primelor patru etape se vor disputa de la orele 14, 16 și 18, cu ultimul joc disputat de gazde și eventuale decalaje la ora de începere, în cazul în care partidele vor avea patru sau cinci seturi. În ultma zi, duminică jocurile se vor disputa începând de dimineață, urmând ca după ultima partidă să aibă loc festivitatea de premiere a laureatelor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE