Home / Administratie / Combaterea ambroziei la Reghin

Combaterea ambroziei la Reghin

Municipiul Reghin informează cetățenii că, în conformitate cu Legea 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligația de a desfășura lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, definită științific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației advertive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.

În vederea distrugerii buruienii ambrozia și a prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole vor desfășura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Măsurile se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii ambrozia.

„Anunțăm că verificarea și constatarea nerespectării obligației mai sus menționate se va face de către o comisie mixtă, constituită prin ordin al prefectului. Neîndeplinirea obligațiilor prevăzute la art 3. alin. 2 din Legea nr. 62/2018 se sancționează cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoane fizice și cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 pentru persoane juridice”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Municipiului Reghin.

Ambrozia este o buruiană aparent inofensivă, dar care le poate cauza probleme serioase de sănătate persoanelor alergice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Eroii neamului, cinstiți la Lunca Bradului

Monumentul Eroilor din comuna Lunca Bradului a fost locul unde joi, 10 iunie, comunitatea s-a …