Home / Galerii Foto / Galerie Foto: ÎPS Irineu, în mijlocul credincioșilor reghineni din Cartierul Unirii

Galerie Foto: ÎPS Irineu, în mijlocul credincioșilor reghineni din Cartierul Unirii

Distribuie

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent duminică, 26 mai, în mijlocul credincioșilor reghineni. Prilej cu care, , înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Cartierul Unirii din  municipiul Reghin, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

În cadrul slujbei, diaconul Antoniu Rusu a fost hirotonit preot pe seama parohiei Băița, protopopiatul Reghin.„În noi, există de la creație o sete interioară. Dorim să cunoaștem de ce a fost creată lumea, cine suntem, care este scopul nostru în viață sau ce ne așteaptă dincolo de moarte. Dacă la toate aceste întrebări și căutări nu ni se răspunde, atunci setea noastră interioară crește dureros, ca și setea fizică reală, și cauzează o neliniște înspăimântătoare care există în lumea de astăzi. Omul, această ființă cu slăbiciuni, este așa de mare, încât tot universul acesta imens nu poate satisface setea din el; numai Dumnezeu este singurul care poate face aceasta. De aceea, Fericitul Augustin exclama: «Ne-ai făcut după Tine, Doamne, și neliniștită este inima noastră până ce nu se va odihni întru Tine»” au fost cuvintele Înaltpreasfințitului Părinte Irineu adresate credincioșilor prezenți.

La finalul Sfintei Liturghii, pentru întreaga osteneală și râvnă de care a dat dovadă în activitatea pastorală, părintele paroh Alin-Lucian Șut a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. De asemenea, părintele Albin-Dorin Toderic, preot al parohiei Reghin „Sfinții Împărați Constantin și Elena” între anii 2001-2016, a primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplomă de vrednicie. Totodată, în semn de apreciere pentru sprijinul acordat pe parcursul timpului pentru edificarea și înfrumusețarea bisericii, ostenitorii și binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit din partea ÎPS Irineu  Diplome de aleasă cinstire.

Parohia Reghin „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a fost înființată în anul 2001, la cererea credincioșilor din cartierul Unirii al municipiului. În anul 2002, a fost așezată piatra de temelie a noului locaș de cult, urmând ca între anii 2004-2011 să aibă loc lucrările de edificare a noii biserici. Pe parcursul anilor 2013-2018, locașul de închinare a fost împodobit cu haina picturii, lucrarea fiind executată de către pictorul Constantin Miron. Începând cu luna octombrie a anului 2016, comunitatea credincioșilor din această parohie este păstorită de către părintele Alin-Lucian Șut.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Licitație de 2,6 milioane de euro pentru exploatarea forestieră a 89.320 de metri cubi de lemn

Distribuie Regia Națională a Pădurilor Romsilva RA Mureș a demarat, în data de 1 martie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.