Share

Home / Slider / Peste 1.600 de persoane şi-au găsit loc de muncă cu sprijinul AJOFM Mureș

Peste 1.600 de persoane şi-au găsit loc de muncă cu sprijinul AJOFM Mureș

În primele 4 luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureș au fost încadrate în muncă 1.619 de persoane, dintre care 881 de femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 775 au peste 45 de ani, 300 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 216 au între 25 și 35 de ani, iar 328 sunt tineri sub 25 de ani (285 de tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 834 provin din mediul urban, iar 785 de persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (489), urmate de cele cu studii profesionale (386), studii gimnaziale (344). Numărul celor cu studii primare este de (193), al celor cu studii universitare este de (160), iar cei cu școli postliceale sunt în număr de (47).

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Mureş, 1.490 de persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele 4 luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 6.132 de persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureş, puteți accesa www.anofm.ro.

(Comunicat de presă, AJOFM Mureş)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Femeie dintr-o comună mureșeană agresată de propriul fiu

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 14 Ghindari au fost sesizați duminică, 15 septembrie, …

Share
Share