Home / Agricultura / Ziua Grâului 2019. Cinci soiuri de grâu de la Fundulea

Ziua Grâului 2019. Cinci soiuri de grâu de la Fundulea

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie a Zilei Grâului, eveniment deja tradiţional în calendarul agricol mureşean organizat de compania Dafcochim în incinta fermei Kodagro de la Seuca (comuna Găneşti).

Ferma de la Seuca este coordonată de familia Kosa, reprezentată de Kosa Gyula şi Kosa Alpar, împreună cu patronatul companiei Dafcochim alcătuit din acţionarii Liviu Cojoc şi Radu Fodor, iar echipa de organizare a evenimentului a fost coordonată de Marinel Ştefan, directorul general al Dafcochim – Agro.

Loturile demonstrative de la Seuca au fost cultivate cu produse provenind de la 22 de companii şi instituţii furnizoare de inputuri pentru agricultură: Adama România, Azomureş, BASF România, Bayer Crop Science România, Belchim România, Caussade Semences, Ciproma Sem, Corteva Agriscience, Donau Saat România, FMC România, Holland Farming Agro, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, Innvigo România, Limagrain România, Marton Genetics, Nufarm România, Probstdorfer Saatzucht România, Saaten Union România, Staţiunea de Cercetare Agricolă Turda, Summit Agro România, Syngenta România şi Tea Seminţe.

În afara loturilor demonstrative, fermierii participanţi la Ziua Grâului 2019 au avut posibilitatea de a vizita şi standurile de prezentare ale companiilor şi formelor enumerate anterior, dar şi ale firmelor IPSO Agricultură şi Dafcochim.

„Institutul de la Fundulea este prezent în lotul demonstrativ al Dafcochim Târgu-Mureş cu cinci soiuri de grâu. Aceste soiuri sunt următoarele: Pajura, Semnal, FDL Miranda, Ursita şi Glosa. Soiurile de la Fundeni sunt soiuri semi-precoce sau precoce, sunt soiuri cu talie scurtă deoarece au introduse gena de piticire, sunt rezistente la iernare, reistente la cădere şi rezistente fiecare la diferite boli. Suntem prezenţi aici, în lotul demonstrativ, cu un nou soi care se numeşte Ursita, soi care va fi omologat în următoarea perioadă”, a declarat Grigore Oprea, şef laborator producere sămânţă în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea.

Alex TOTH

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Top 10 localități mureșene fruntașe la vaccinare

La data de 5 octombrie 2021, localitatea mureșeană cu cea mai mare rată de vaccinare …