Share

Home / Agricultura / Ziua Grâului 2019. Holland Farming, portofoliu de biostimulatori

Ziua Grâului 2019. Holland Farming, portofoliu de biostimulatori

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie a Zilei Grâului, eveniment deja tradiţional în calendarul agricol mureşean organizat de compania Dafcochim în incinta fermei Kodagro de la Seuca (comuna Găneşti).

Ferma de la Seuca este coordonată de familia Kosa, reprezentată de Kosa Gyula şi Kosa Alpar, împreună cu patronatul companiei Dafcochim alcătuit din acţionarii Liviu Cojoc şi Radu Fodor, iar echipa de organizare a evenimentului a fost coordonată de Marinel Ştefan, directorul general al Dafcochim – Agro.

Loturile demonstrative de la Seuca au fost cultivate cu produse provenind de la 22 de companii şi instituţii furnizoare de inputuri pentru agricultură: Adama România, Azomureş, BASF România, Bayer Crop Science România, Belchim România, Caussade Semences, Ciproma Sem, Corteva Agriscience, Donau Saat România, FMC România, Holland Farming Agro, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, Innvigo România, Limagrain România, Marton Genetics, Nufarm România, Probstdorfer Saatzucht România, Saaten Union România, Staţiunea de Cercetare Agricolă Turda, Summit Agro România, Syngenta România şi Tea Seminţe.

În afara loturilor demonstrative, fermierii participanţi la Ziua Grâului 2019 au avut posibilitatea de a vizita şi standurile de prezentare ale companiilor şi formelor enumerate anterior, dar şi ale firmelor IPSO Agricultură şi Dafcochim.

Reprezentanții Holland Farming au început prezentarea de la Seuca cu produsul Cropmax.

“Compania ca motoraș are produsul Cropmax care de aproape 25 de ani se vinde în România, este numărul 1 în categoria de biostimulatori, un produs natural 100%, care se poate utiliza împreună cu produsele fitosanitare pe care dumneavoastră le utilizați în fermă, însemnând odată cu erbicidatul, cu tratamentele fungicide și insecticide”, a arătat Anca Sala, reprezentant al firmei.

Aceasta s-a oprit apoi asupra Raykat Enraizador Start, un produs pentru tratarea semințelor care ajută la germinare și înrădăcinare în primele stadii de dezvoltare.

Florin Nicola a prezentat apoi în detaliu avantajele Cropmax, “cel mai complet și mai complex produs de pe piață”. De ce? “Pentru că acționează exact asupra metabolismului plantei și acolo acționează cu următoarele: cu fitohormoni, auxine, gibereline, citokinine, aminoacizi care sunt prezenți în toți biostimulatorii – 18 la număr și majoritatea esențiali -, polizaharide, vitamine, microelemente, macroelemente. Nu există în momentul de față pe piață un produs care să le aibă pe toate în același produs, Cropmax le conține pe toate în unul”, a arătat reprezentantul companiei.

În afară de Cropmax, Florin Nicola a mai prezentat gama Agroleaf, produs de gen NPK cu microelemente și o parte de biostimulare și un produs microgranulat, care se aplică lângă sămânță.

Ligia VORO

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Referendum local privind responsabilitatea nașterii copiilor?

Un consilier al primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a anunţat, joi seara, că mai …

Share
Share