Exclusiv! VIDEO: Ghenele de gunoi subterane vandalizate lângă Valea Rece! Slider
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 1057 Vizualizări

Exclusiv! VIDEO: Ghenele de gunoi subterane vandalizate lângă Valea Rece!

Un cititor ne-a trimis un video si cateva fotografii pe adresa redacţiei cu vandalizarea ghenelor de gunoi subterane amplasate în zona Valea Rece (la intersectia Calea Sighişoarei cu Pandurilor) din Târgu Mureş. După cum se vede clar în imagini, unele dintre gurile de aruncare a gunoiului este umplută până la refuz, gunoaiele sunt aruncate lângă ghenă. Dacă am fi văzut doar fotografiile am crede că lipsa de educaţie a oamenilor sau proasta organizare a firmei care colectează deşeurile în oraş ar fi cauza acestei situaţii.

Văzând videoclipul ne dăm seama că principala cauză este factorul uman, adică unii locuitori ai zonei care „colectează selectiv” deşeurile adunate în respectivele ghene subterane. De şi autorităţile locale au promis că astfel de practici vor dispărea o dată cu montarea acestor ghene, se vede clar cum capacul uneia dintre ele este larg deschis, lângă el stând un copil care munceşte cu sârg la adunarea plasticului şi cartonului. De ce se pot deschide aceste ghene (cică sigure), de ce poliţia locală nu intervine sunt câteva dintre întrebările pe care le punem celor din administraţia locală.

Locatarii din zonă care ar trebui să beneficieze de aceste ghene subterane spun că astfel de situaţii sunt frecvente, respectivele dispozitive fiind foarte uşor de „spart” de „vânătorii” de materiale reciclabile.

Tragem cu această ocazie un semnal de alarmă către autorităţile locale dar şi către cele de sănătate publică şi mediu.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE