Home / Administratie / 18 luni pentru modernizarea și lărgirea DJ 154E în Solovăstru și Jabenița

18 luni pentru modernizarea și lărgirea DJ 154E în Solovăstru și Jabenița

Drumul județean 154E, Reghin-Solovăstru-Jabenița-Adrian-Gurghiu, unul dintre drumurile aflate în categoria riscante în județul Mureș, după numărul de accidente înregistrat pe acest sector va fi lărgit. Votul pentru investiție a fost dat de către consilierii județeni în cea mai recentă ședință ordinară, desfășurată în 31 iulie.

Potrivit proiectul de hotărâre aprobat, valoarea investiției, conform documentaţiei tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici se ridică la 18,838 milioane de lei, din care aproape 14,7 milioane de lei sunt destinați lucrărilor de construcții – montaj.

“Au fost aprobate o documentație și indicatorii tehnico economici pentru lărgirea unui tronson de drum județean, Reghin-Solovăstru-Jabenița-Adrian-Gurghiu cu o valoare totală de peste 18 milioane RON și, aici, deocamdată pornim cu bani din bugetul județean. Va fi un contract multianual”, a precizat Péter Ferenc, președintele CJ Mureș.

Tronsonul de drum are 4,175 de km, traversează localitățile Solovăstru și Jabenița și este un drum cu o stare tehnică mediocră pe întreg ansamblul lui, cu multe gropi și alte “plăceri” în carosabil pentru conducătorii auto, conform referatului de aprobare care însoțește proiectul de hotărâre. “Traficul se desfășoară cu dificultate, în condiții improprii, din cauza lățimii carosabilului de 4-5 m, astfel că modernizarea, respectiv lărgirea drumului devine absolut necesară”, se mai arată în raportul de aprobare.

Potrivit scenariului I, aprobat în plenul consiliului, acolo unde carosabilul este mai redus de 6 m se vor executa casete de lărgire, fie pe partea dreapta, fie pe partea stângă, după caz, respectiv drumul se va plomba, se vor face preluări de denivelări și se va realiza un sistem rutier suplu, în zonele unde există asfalt.

Durata lucrărilor este 18 luni, din care două luni pentru proiectare, iar diferența pentru execuție.

 

Ligia VORO

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFST Târgu Mureș. Concepte inovative de educație prin Smart University

Unul dintre cele mai inovatoare proiecte implementate la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie …