Adio chioşcuri de ziare din Târgu-Mureş? Reacţia ALDE Târgu-Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1789 Vizualizări

Adio chioşcuri de ziare din Târgu-Mureş? Reacţia ALDE Târgu-Mureş

Din exces de zel, după ani de delăsare și nepăsare ale consilierilor, executivului şi ale șefilor ADP, soarta spațiilor alocate funcționării chioșcurilor de ziare din Târgu-Mureş este decisă prin forță majoră. Un atentat la libertatea de expresie și la dreptul cetățeanului de a fi informat în ziar scris. Adio chioşcuri de ziare din Târgu-Mureş?! Începutul sfârșitului e pecetluit. Bani pentru gunoaie în pubele subterane sunt cu sutele de mii. Trist, soarta librăriilor de limbă română se repetă, dispariție pas cu pas. Vor fi demolate chioșcurile din Mureşeni, Dâmbu, Dacia, Litoral, Universităţii şi din Piaţa 7 Noiembrie, plus cele trei din Tudor, respectiv de la Diamant, Corina şi Fortuna? Vinile distribuției de presă de la asasinarea cu bună știință a Ropdipetului în epoca Năstase, până la închiderea celor mai vechi și rezistenți presari locali, le știm profund, dar aduce beneficii doar în lumea nouă a online-ului… Și totuși, trebuie toți iubitorii încă de print să fie văduviți de acest minunat tabiet!?

Cotidianul Zi de Zi a solicitat, în scris, punctul de vedere al liderilor principalelor formaţiuni politice din judeţul Mureş cu privire la această situaţie care poate prejudicia dreptul cetăţenilor din municipiul Târgu-Mureş de a citi ziare în limba română, maghiară sau în alte limbi, adică dreptul fundamental de a fi informaţi.

În rândurile de mai jos exprimăm poziţia exprimată de Claudiu Maior, preşedintele ALDE Târgu-Mureş.

„Observăm cum de două zile, situaţia chioşcurilor de ziare, face subiectul unor discuţii din ce în ce mai aprinse şi declaraţii tot mai acide, potrivit cărora municipalitatea ar dori să obstrucţioneze libertatea de exprimare a presei. Nimic mai fals! Catalogăm declaraţiile aruncate în spaţiul public şi aceste acuze, drept nefondate, politicianiste şi chiar mincinoase, în condiţiile în care însuşi proprietarul firmei de difuzare a presei SC Ilustrate şi Albume, în speţă domnul Ioan Anghel a recunoscut: „Sigur, e şi vina mea, clar, nu contest, ar fi trebuit să aranjez chioşcurile, să le repar, dar numai reparatul costă cam 1.000 de euro per chioşc (…) Da, am şi eu partea mea de vină, că n-am plătit, e şi încăpăţânarea mea…”

În condiţiile în care, din informarea pe care ALDE Târgu-Mureş a solicitat-o Administraţiei Domeniului Public reiese faptul că municipalitatea a făcut somaţii pentru plata restanţelor, încă din 2018, dar acestea nu au fost achitate. Ba mai mult, societatea Ilustrate şi Albume SRL care deţine cinci amplasamente, la care se mai adaugă altele deţinute împreună cu două persoane fizice în baza unui contract de participaţiune, a intrat în faliment. Ca să nu mai pomenim şi de existenţa rozătoarelor care, în ultimii ani îşi făceau simţită existenţa printre tonele de „maculatură informativă.” (A nu se înţelege că am avea, astfel, cele mai bine informate rozătoare din ţară…).

Cunoscând aspectele de mai sus, apreciem faptul că Primăria municipiului Târgu-Mureş, prin Administraţia Domeniului Public a efectuat demersurile care s-au impus, respectând legislaţia în vigoare. Totodată, ni s-a adus la cunoştinţă faptul că după eliberarea amplasamentelor care au fost ilegal ocupate va fi organizată o nouă licitaţie, cu aceeaşi destinaţie, demers pe care ALDE Târgu-Mureş îl salută.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE