Home / Eveniment / Programul complet SIMFEST 2019

Programul complet SIMFEST 2019

SIMFEST – Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți, aflat la a XVI-a ediție, transformă orașul și în acest an într-un centru european al massmedia electronice, iar Cetatea medievală într-o cetate a filmului și televiziunii.

Maratonul de evenimente culturale începe luni, 26 august, se încheie duminică, 1 septembrie și cuprinde, pe lângă competiție: proiecții publice de filme artistice și documentare, masterclass-uri incitante, concerte, expoziții, recitaluri și lansarea unor cărți deosebite.
Atașăm în continuare programul integral.

Duminică, 25 august:
– sosirea juriului, invitaților, trainerilor, concurenților

Luni, 26 august:
ORA 12.00 – conferință de presă de deschidere a festivalului (Bastionul Dogarilor)
ORA 14.00 – vernisajul unei expoziții de artă plastică (Bastionul Blănarilor)
ORA 14.45 – deschiderea expoziției de tehnică video (Cupola de sticlă)
ORA 16.00 – proiecție publică a filmelor din competiție, dezbateri (Bastionul Blănarilor)

Marți, 27 august:
ORA 9.30 – masterclass în cadrul Școlii de vară susținut de Ovidiu Gyarmath (RSC): imaginea de film și televiziune (Bastionul Croitorilor din Cetatea Medievală)
ORA 15.00 – proiecție publică a filmelor din competiție, dezbateri (Bastionul Blănarilor)
ORA 18.15 – Jurnaliștii onorează Unirea – 100 de ani de la înființarea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România: sesiune de dezbateri organizată în parteneriat cu UZPR, AZIR și Biblioteca Județeană Tîrgu Mureș (Bastionul Blănarilor)
ORA 20.30 – eveniment cinematografic: medalion Copel Moscu – proiecție publică a filmului documentar „Paradisul naiv” – producție 2018 (Cinema ARTA)

Miercuri, 28 august:
ORA 9.30 – masterclass în cadrul Școlii de vară, susținut de prof. univ. dr. Laura Baron: editarea imaginii – tehnici utilizate în televiziune, film și publicitate (Bastionul Blănarilor, etajul 2)
ORA 15.00 – proiecție publică a filmelor din competiție, dezbateri (Bastionul Blănarilor)
ORA 20.00 – concert pentru tineret: formația Țapinarii (Scena mică – amfiteatru din Cetatea Medievală)

Joi, 29 august:
ORA 9.00 – SIMFEST la Sîngeorgiu de Mureș: deplasare în județ, cu vizitarea unor obiective turistice, economice și culturale
ORA 17.00 – vernisaj expoziție de pictură naivă, spectacol de teatru pentru locuitorii comunei, la Căminul cultural, Sîngeorgiu de Mureș: „Comedie despre insomnie”, după Dumitru Solomon. Interpretează: compania TEATRUL PORTABIL din București. Regia: Mihai Lungeanu (Căminul cultural Sîngeorgiu de Mureș).

Vineri, 30 august:
ORA 9.00 – masterclass susținut de regizorul Copel Moscu în cadrul Școlii de vară: regia de film documentar (Bastionul Blănarilor, etajul 2)
ORA 11.30 – masterclass susținut de Charles Fletcher, MBE (Scoția) în cadrul Școlii de vară: Știrea de televiziune – comparație între stilurile american, anglo-saxon și est-european (Bastionul Blănarilor, etajul 2)
ORA 15.30 – proiecție publică a filmelor din competiție, dezbateri (Bastionul Blănarilor)
ORA 19.00 – celebrarea Zilei Limbii Române – lansări de carte (Bastionul Blănarilor)
ORA 20.30 – Proiecție publică a unui film artistic din portofoliul Festivalului Internațional de Film Politic CINEPOLITICA: „Muster – Anatomia unui proces” (Cinema ARTA)

Sâmbătă, 31 august:
ORA 9.00 – celebrarea Zilei Limbii Române: prezentarea de programe ale unor televiziuni în limba română din străinătate; lansarea de volume publicate de români de peste hotare;
Simpozion: „Românii și limba lor – de la Sarmizegetusa Regia la București”; standuri de carte în Cetatea medievală ș.a. (Bastionul Blănarilor)
ORA 15.00 – proiecție publică a filmelor din competiție, dezbateri
ORA 19.00 – Gala laureaților: înmânarea premiilor, momente artistice susținute de studenți ai UAT Tîrgu Mureș și de invitați speciali (Teatrul Ariel)

Duminică, 1 septembrie:
ORA 10.30 – 15.00: proiecție publică a producțiilor premiate în festival (Cinema ARTA)

1 comentariu

  1. Adriana Weimer

    Mult succes și în acest an, SIMFEST!!! La ediția de anul trecut am avut bucurial de a participa.
    Cu toată considerația, Adriana Weimer
    Lugoj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

A început marea asfaltare în cartierul ludușean Gheja

În cel mai mare cartier al orașului Luduș, Gheja, o fostă localitate rurală, există o …