Share

Home / Eveniment / Programul complet SIMFEST 2019

Programul complet SIMFEST 2019

SIMFEST – Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți, aflat la a XVI-a ediție, transformă orașul și în acest an într-un centru european al massmedia electronice, iar Cetatea medievală într-o cetate a filmului și televiziunii.

Maratonul de evenimente culturale începe luni, 26 august, se încheie duminică, 1 septembrie și cuprinde, pe lângă competiție: proiecții publice de filme artistice și documentare, masterclass-uri incitante, concerte, expoziții, recitaluri și lansarea unor cărți deosebite.
Atașăm în continuare programul integral.

Duminică, 25 august:
– sosirea juriului, invitaților, trainerilor, concurenților

Luni, 26 august:
ORA 12.00 – conferință de presă de deschidere a festivalului (Bastionul Dogarilor)
ORA 14.00 – vernisajul unei expoziții de artă plastică (Bastionul Blănarilor)
ORA 14.45 – deschiderea expoziției de tehnică video (Cupola de sticlă)
ORA 16.00 – proiecție publică a filmelor din competiție, dezbateri (Bastionul Blănarilor)

Marți, 27 august:
ORA 9.30 – masterclass în cadrul Școlii de vară susținut de Ovidiu Gyarmath (RSC): imaginea de film și televiziune (Bastionul Croitorilor din Cetatea Medievală)
ORA 15.00 – proiecție publică a filmelor din competiție, dezbateri (Bastionul Blănarilor)
ORA 18.15 – Jurnaliștii onorează Unirea – 100 de ani de la înființarea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România: sesiune de dezbateri organizată în parteneriat cu UZPR, AZIR și Biblioteca Județeană Tîrgu Mureș (Bastionul Blănarilor)
ORA 20.30 – eveniment cinematografic: medalion Copel Moscu – proiecție publică a filmului documentar „Paradisul naiv” – producție 2018 (Cinema ARTA)

Miercuri, 28 august:
ORA 9.30 – masterclass în cadrul Școlii de vară, susținut de prof. univ. dr. Laura Baron: editarea imaginii – tehnici utilizate în televiziune, film și publicitate (Bastionul Blănarilor, etajul 2)
ORA 15.00 – proiecție publică a filmelor din competiție, dezbateri (Bastionul Blănarilor)
ORA 20.00 – concert pentru tineret: formația Țapinarii (Scena mică – amfiteatru din Cetatea Medievală)

Joi, 29 august:
ORA 9.00 – SIMFEST la Sîngeorgiu de Mureș: deplasare în județ, cu vizitarea unor obiective turistice, economice și culturale
ORA 17.00 – vernisaj expoziție de pictură naivă, spectacol de teatru pentru locuitorii comunei, la Căminul cultural, Sîngeorgiu de Mureș: „Comedie despre insomnie”, după Dumitru Solomon. Interpretează: compania TEATRUL PORTABIL din București. Regia: Mihai Lungeanu (Căminul cultural Sîngeorgiu de Mureș).

Vineri, 30 august:
ORA 9.00 – masterclass susținut de regizorul Copel Moscu în cadrul Școlii de vară: regia de film documentar (Bastionul Blănarilor, etajul 2)
ORA 11.30 – masterclass susținut de Charles Fletcher, MBE (Scoția) în cadrul Școlii de vară: Știrea de televiziune – comparație între stilurile american, anglo-saxon și est-european (Bastionul Blănarilor, etajul 2)
ORA 15.30 – proiecție publică a filmelor din competiție, dezbateri (Bastionul Blănarilor)
ORA 19.00 – celebrarea Zilei Limbii Române – lansări de carte (Bastionul Blănarilor)
ORA 20.30 – Proiecție publică a unui film artistic din portofoliul Festivalului Internațional de Film Politic CINEPOLITICA: „Muster – Anatomia unui proces” (Cinema ARTA)

Sâmbătă, 31 august:
ORA 9.00 – celebrarea Zilei Limbii Române: prezentarea de programe ale unor televiziuni în limba română din străinătate; lansarea de volume publicate de români de peste hotare;
Simpozion: „Românii și limba lor – de la Sarmizegetusa Regia la București”; standuri de carte în Cetatea medievală ș.a. (Bastionul Blănarilor)
ORA 15.00 – proiecție publică a filmelor din competiție, dezbateri
ORA 19.00 – Gala laureaților: înmânarea premiilor, momente artistice susținute de studenți ai UAT Tîrgu Mureș și de invitați speciali (Teatrul Ariel)

Duminică, 1 septembrie:
ORA 10.30 – 15.00: proiecție publică a producțiilor premiate în festival (Cinema ARTA)

Share

1 comentariu

  1. Adriana Weimer

    Mult succes și în acest an, SIMFEST!!! La ediția de anul trecut am avut bucurial de a participa.
    Cu toată considerația, Adriana Weimer
    Lugoj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vino să lucrezi la McDonald’s Târgu Mureș!

“Vino să lucrezi la McDonald’s Târgu Mureș și vei avea parte de o echipă prietenoasă, …

Share
Share