Share

Home / Slider / Țapinarii au făcut târgumureșenii să râdă pe ritmuri folk la SIMFEST
Țapinarii în concert la amfiteatrul din Cetatea Medievală

Țapinarii au făcut târgumureșenii să râdă pe ritmuri folk la SIMFEST

Târgumureșenii iubitori de muzică cu idei, schepsis și ironie s-au putut delecta cu un concert savuros al trupei vocal-instrumentale pentru două voci și o chitară Țapinarii, care au cântat în Cetatea Medievală în cadrul celei de-a 16-a ediții a Festivalului SIMFEST.

Trupa s-a format în 2001 și este compusă din Adrian Tănase, înzestrat cu voce subțire și dotat cu chitară, și Cosmin Covei, înzestrat cu voce groasă și, la fel ca și colegul său, mult umor.

Cei doi muzicieni au declarat că nu se află la prima prezență într-un festival dedicat filmului și culturii și că sunt din ce în ce mai solicitați pentru astfel de evenimente. „Am mai fost la festivaluri de film, ne-am simțit tare bine acolo și nu văd de ce nu ne-am simți tare bine și aici, mai ales că suntem într-un loc superb, în care am mai cântat: Cetatea Medievală din Târgu Mureș”, a declarat Cosmin Covei. Acesta a remarcat că știa de SIMFEST înainte să fie invitați să cânte de organizatori.

Chiar dacă membrii trupei au o pregătire profesională care îi leagă de jurnalistică și de regia de film, s-au simțit mai împliniți făcând muzică, subliniind importanța feedbacku-lui în viața profesională. Fiind întrebați dacă ar participa la o ediție viitoare SIMFEST cu un film propriu, Adrian Tănase a răspuns că iau în considerare ideea și se mai gândesc. Totodată, băieții au mărturisit că versurile pieselor sunt inspirate atât din greșelile altora, cât și din greșelile personale.

Cei doi țapinari au reamintit că după fiecare concert informează publicul că, deși nu sunt deschiși să cânte la botezuri și nunți, primesc mereu invitații la astfel de evenimente. Aceste propuneri nu rămân fără replică: „Spunem că suntem trubaduri pentru divorțuri, și iată că așteptăm și petrecerile de divorț”, a glumit Cosmin Covei.

Târgumureșenii se vor putea reîntâlni cu Țapinarii cu prilejul tradiționalului concert anti-Valentine’s Day, la The Office – Clubul Presei, în luna februarie a anului viitor.

Júlia BOCSKAI

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Județul Mureș, promovat prin castele și cetăți la târguri internaționale de turism

În săptămânile următoare, județul Mureș va fi reprezentat la trei târguri internaționale de turism. Asociația …

Share
Share