Zilele Sâncraiului de Mureș, la prima ediție Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5247 Vizualizări

Zilele Sâncraiului de Mureș, la prima ediție

Primăria și Consiliul Local ale comunei Sâncraiu de Mureș organizează prima ediție a Zilelor Sâncraiului de Mureș. Evenimentul va avea loc vineri, sâmbătă și duminică, 6-8 septembrie, pe Platoul Casei de Cultură din Sâncraiu de Mureș, va fi realizat de către Alexandru Rusu și va fi prezentat de Carmen-Claudia Rusu și Hamar Mátyás Ruben.

Program bogat

Vineri, vor avea loc diferite activități și expoziții: de la ora 10.00 va fi inaugurat un nou teren de joacă, de la ora 13.00 va avea loc onorarea celui mai vârstnic și celui mai tânăr cetățean al comunei, de la ora 16.00 vor avea loc trei expoziții: o expoziție de pictură, organizată de Kelemen Attila, o expoziție intitulată „Universul Satului Mureșean”, organizată de profesorul Călin Bogătean, o expoziție de broderii manuale, coordonată de Adoján Irénke, și o expoziție de obiecte tradiționale, organizată de Harțăgan Marinela. De asemenea, va avea loc și o expoziție de tractoare oldtimer, de epocă.

Sâmbătă, ziua va fi deschisă de un meci de fotbal old boys, adică între persoane mai în vârstă, între Voința Sâncrai și Mureșul Nazna, la terenul de fotbal. Apoi, va avea loc deschiderea oficială, marcată de momente tradiționale, cu obiceiuri românești, maghiare și țigănești. Va începe un spectacol, la care vor participa Ansamblurile de Dansuri Populare Românești, Maghiare și Țigănești, Vlăduța Lupău (foto), Kobori Andrea, Ábrám Tibor, Oana Tomoiagă, Kiss Anna Ildikó, Alin Huza, Raluca Focșan Bogătean, Alexandru Rusu, Teodora, Narcisa și Teodor Țogorean, Adriana și Nelu Maior, Daria Feurdean, Ioana Toma, Brighitte Band, Alex de la Orăștie, și formația Titan. Ziua va culmina cu un foc de artificii, de la ora 23.00.

Duminică vor avea loc slujbe religioase la Biserica Ortodoxă. Biserica Romano-Catolică, și Biserica Reformată.

Alex Ionuț ORBAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE