Home / Slider / Furturi de energie electrică într-o localitate din Mureş

Furturi de energie electrică într-o localitate din Mureş

Trei echipe din cadrul Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Mureș, cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean „col. Sabin Motora” Mureș au efectuat joi, 26 septembrie, 27 de controale ale instalațiilor electrice ale utilizatorilor din localitatea mureșeană Sântioana.

Conform reprezentanților SDEE Mureș, din totalul instalațiilor verificate au fost identificate șapte locuri cu consum neautorizat de energie electrică, prin intervenții neautorizate asupra contorului electric, asupra coloanei de branșament sau racordare directă la rețeaua electrică, prin instalație clandestină.

”În încercarea de a folosi gratuit energie electrică, aceste persoane nu sunt conştiente de urmările pe care le poate avea branşarea la reţeaua electrică prin instalaţii improvizate. Acestea pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii ce pot duce chiar şi la pierderea de vieţi omeneşti”, au transmis reprezentanții SDEE Mureș, prin intermediul unui comunicat de presă.

Reprezentanții SDEE Mureș au mai menționat că potrivit prevederilor articolului 92 alineatul (1) şi alineatul (2) din Legea 123/2012- Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, „Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” De asemenea, potrivit alineatului (4), se pedepsește chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate.

(Redacţia)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Finanțări nerambursabile pentru proiecte de tineret!

Reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Mureș au prezentat rezultatele finale la Concursul …