Lungmetraje românești și maghiare la ”Alter-Native 27” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 181 Vizualizări

Lungmetraje românești și maghiare la ”Alter-Native 27”

Festivalul Internațional de Film de Scurt-metraj ”Alter-Native 27” se va desfășura în perioada 6 – 10 noiembrie, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș. Anul acesta, pe lângă scurtmetrajele incluse în programul de concurs, mureșenii vor avea ocazia de a viziona multe dintre cele mai noi și de succes lungmetraje ale cinematografiei românești și maghiare. Mai mult de atât, cinefilii târgumureșeni vor viziona și propunerile celor două țări la Oscarul 2020 pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Lungmetraje de succes

Propunerea României pentru Oscar (”La Gomera”), va fi una dintre principalele atracții ale festivalului. ”La Gomera” este al cincilea lungmetraj a lui Corneliu Porumboiu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către organizatorii festivalului, ”filmul a avut premiera mondială în competiţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, apoi a fost prezentat în secţiunea ”Masters” a celei de-a 44-a ediţii la Toronto International Film Festival, s-a numărat şi printre ”cele mai captivante 29 de noi lungmetraje” selectate în New York Film Festival şi a fost prezentat  şi în cadrul BFI London Film Festival”.

”La Gomera” prezintă povestea lui Cristi, un polițist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, care ajunge în insula Gomera (Spania), pentru a învăța ”El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Din distribuţie fac parte Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Antonio Buil, Agusti Villaronga, Sabin Tambrea şi Julieta Szönyi.

Cu doar câteva zile înaintea festivalului, filmul ”Maria, regina României” va avea premiera națională. Publicul va avea ocazia să vizioneze pelicula semnată de Alexis Cahill și Alexis Sweet Cahill. Povestea este bazată pe fapte reale care o au în prim-plan pe Regina Maria.

În programul festivalului se mai remarcă și filmul ”Distanța dintre mine și tine”, de Mona Nicoară, precum și cel mai recent film a lui Tudor Giurgiu, ”Parking”, din distribuția căruia fac parte actori spanioli de talie internațională precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar și actori români, cum ar fi Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet sau Paul Cimpoieru. La baza scenariului filmului stă cartea ”Apropierea” de Marin Mălaicu-Hondrari.

Filme din industria maghiară

”Those Who Remained”, de Barnabás Tóth, este propunerea Ungariei pentru Oscarul 2020. Pelicula spune povestea relației, pe cât de frumoasă pe atât de agitată, dintre o fată de 16 ani și un bărbat de 40, în perioada de dupa cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit comunicatului de presă ” filmul a avut premiera internaţională la prestigiosul Telluride Film Festival din Statele Unite ale Americii”.

Tot din partea Ungariei, la festival s-a adăugat pe listă și filmul ”Sper să mori data viitoare :-)”, primul ”thriller adolescent” maghiar care spune povestea tensionată a unei iubiri care se transformă în hărțuire on-line. Filmul a fost regizat de Mihály Schwechtje, unul dintre membrii juriului de anul acesta. Industria maghiară de film va mai fi reprezentată de creaţia lui Gábor Reisz, ”Versuri pocite”, respectiv filmul lui István Kovács, intitulat ”The Grey War”, în distribuţia căruia apare şi Levente Molnár, actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Andreea GONDOR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE