FOTO: Expoziție dedicată Coreei, în Cetatea Medievală Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 209 Vizualizări

FOTO: Expoziție dedicată Coreei, în Cetatea Medievală

Organizația ”Heavenly Culture, World Peace, Restoraion of Light” (HWPL), împreună cu Primăria municipiului Târgu-Mureș organizează o expoziție despre Coreea, în incinta Cetății Medievale din Târgu-Mureș.

”Scopul acestei expoziții este de a putea răspândi pacea în acest oraș, în așa fel încât, Târgu-Mureș să devină un motor de răspândire a păcii în întreaga Românie”, a declarat luni, 14 octombrie, pentru cotidianul Zi de Zi, cu ocazia vernisajului, Maria Neacșu, reprezentanta HWPL.

Magnolia și azaleea, la loc de cinste

În prim planul expoziției se află picturile celor două flori reprezentative pentru Coreea, magnolia și azaleea.

”Magnolia reprezintă floarea națională a Coreei de Nord, iar azaleea este foarte întâlnită pe munții Coreei de Sud. Aceste flori au fost martore la momente de fericire și tristețe dar și la războaiele poporului coreean”, a afirmat Maria Neacșu.

Târgumureșenii vor putea admira picturi despre natură specifice anotimpurilor din Coreea, dar și despre cultura tradițională.

În ceea ce privește natura, cele patru anotimpuri ale Coreei sunt diferite de ale noastre. Prin intermediul picturilor, organizația HWPL a vrut să transmită chiar aceste diferențe specifice.

”Primăvara este cunoscută tocmai pentru florile de cireș, în schimb vara este una plină de umiditate, iar prin pictură se vede că este o vară înăbușitoare. Toamna este un anotimp foarte asemănător cu primăvara, temperaturile sunt destul de constante, nu este foarte cald sau foarte frig, de aceea coreenei se bucură foarte mult de acest anotimp. În sfârșit vine iarna unde temperaturile variază foarte mult, fie este o perioadă foarte friguroasă, iar după acea perioadă vine o perioadă extrem de caldă”, a mai spus reprezentanta HWPL.

În ceea ce privește cultura, picturile reprezintă unele dintre jocurile și dansurile tradiționale coreene precum ”Ssireum” (este un joc în care doi oameni își încearcă puterile), sau ”Ganggangsulae” (un dans tradițional coreean jucat în cerc).

Tinerii, implicați în pacea mondială

HWPL este o organizație sud-coreeană neguvernamentală care are ca principal scop încetarea tuturor războaielor și împlinirea păcii mondiale. Pentru a atinge acest scop, organizația a alcătuit o ”Declarație pentru pace și încetarea războiului” care este alcătuită din 10 articole și 38 de clauze.

”Cu ajutorul acestei declarații, dorim să strângem semnături pentru a o trimite la Națiunile Unite în așa fel încât să fie implementată ca lege internațională, pentru ca toate războaiele să poată să se sfârșească și întreaga lume să trăiască în armonie și pace”, a continuat Maria Neacșu.

De asemenea, în cadrul expoziției este prezentat și proiectul ”Peace Letter”, un proiect la care toți tinerii din întreaga lume participă pentru a le cere șefilor de stat să susțină ”Declarația pentru pace și încetarea războiului”. Și în România au fost trimise scrisori către președinte și către prim-ministru.

Expoziția va fi deschisă până în data de 25 octombrie.

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE