Luptătorii juniori mici, 16 medalii la Naționale Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 360 Vizualizări

Luptătorii juniori mici, 16 medalii la Naționale

În cadrul Campionatelor Naționale de lupte rezervate celor două categorii de vârstă ale juniorilor mici, cele de sub 11 și 13 ani, disputate în localitatea constănțeană Medgidia, sportivii celor două cluburi târgumureșene au obținut un total de 16 medalii, 10 cei de la CS Mureșul, 6 cei de la CSȘ.

Întrecerile de la Medgidia au reunit la start aproape 1000 de sportivi din întreaga țară, iar luptătorii Clubului Sportiv Mureșul, pregătiți de antrenorii Márton Jozsef și Simon Lászlo s-au clasat pe locul secund în clasamentul categoriei grupei de vârstă a celor născuți între 2008 și 2010 și pe a treia treaptă a podiumului la cei din 2006-2007.

Dintre cele 10 medalii patru au fost de aur, două de argint și patru de bronz. Campioni naționali la categoriile lor de greutate au fost Bekö Melinda, la 48 kilograme, David Metea (55 kg), Kiss Botond (66 kg) și Szávuly Yannis (35 kg). Pe treapta a doua a podiumului, cucerind medalii de argint au urcat Denisa Catrinoi (22 kg) și Ana Man (28 kg), iar cele patru medalii de bronz au fost obținute de Nagy István (27 kg), Márton Balázs (53 kg), Sánta Roland (42 kg) și Soós Kevin (55 kg). Alți câțiva luptători ai clubului au fost aproape de a intra în cursa pentru medalii, au ratat acest obiectiv, dar au avut prestații bune: Sövér Hanna s-a clasat pe locul V la categoria 30 kilograme, Sövér Nimrod, locul VII la 55 kg, Gabriel Man, locul VII la 32 kg, David Man, locul VIII la 42 kg și Révész Alexander, locul VIII la categoria 32 kg.

De menționat și faptul că doi dintre componenții lotului, Szávuly Yannis și Sánta Roland sunt pregătiți la CS Spartacus Sighișoara, de antrenorul Szász Sándor.

Doi campioni și de la CSȘ

Alți doi campioni au dat și antrenorii Clubului Sportiv Școlar Dragoș Vlad și Fazakas Csaba, palmaresul acestora fiind completat cu o medalie de argint și trei de bronz. Cele două titluri le-au fost cucerite de Claudia Cosma, la categoria 40 kilograme și Gritto Dávid (60 kg), ambii la grupa de vârstă a celor sub 13 ani. Medalia de argint i-a revenit lui Denis Sămărghițan (35 kg), la aceeași categorie de vârstă, iar pe treapta a treia a podiumului au urcat Andrei Negura, la categoria 32 kg, tot la U 13, Kelemen Mark (35 kg) și Darius Blaga (47 kg), ambii la U 11. Și dintre luptători CSȘ s-a aflat un sportiv aproape de podium, Pintyi Krisztián, clasat pe locul V la categoria 46 kg a grupei de vârstă sub 13 ani.

Foto: Simon Lászlo (FB) și CSȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE